Kuva: Fotolia

Eikö seksi houkuta? 7 yleistä syytä, jotka voivat viedä halut kokonaan

31.10.2017 17:30 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Monet syyt voivat vaikuttaa libidon laskuun.

On monia syitä, jotka voivat viedä kiinnostuksen seksiin kokonaan. Esimerkiksi stressi ja työhuolet ovat suuria tekijöitä, jotka vaikuttavat seksuaaliseen halukkuuteen negatiivisesti. Women's Health -julkaisu on nyt listannut useita erikoisiakin asioita, jotka voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen.

Voit lukea Women's Health -julkaisun perustelut alapuolelta.

1. Jos kannat kaunaa

Jos haudot negatiivisia tunteitasi tai kannat kaunaa seksikumppaniasi kohtaan, voi se tukahduttaa tunteesi ja luonnollisen yhteyden kumppaniasi kohtaan. Tämän myötä myös eroottinen energia väliltänne katoaa.

Onkin tärkeää muistaa puhua suhteen ongelmista ja pyrkiä kohti harmonista suhdetta. Se pitää myös sinun libidosi virkeänä.

2. Jos olet juuri katsonut televisiota useita tunteja

Talvi on tulossa, joten monet suomalaiset käpertyvätkin tänä kylmänä ja pimeänä aikakautena sänkyyn tai sohvalle katsomaan erilaisia sarjoja tai elokuvia. Sohvaperunana oleminen voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti seksuaaliseen halukkuuteesi.

Säännöllinen liikunta on avain toimivaan seksielämään. Tutkimusten mukaan liikunta lisää serotoniinin ja dopamiinin, eli mielihyvähormonien, tuotantoa, jotka saavat sinut tuntemaan kipinää toista henkilöä kohtaan.

3. Suolaisten syötävien napostelu

Jos haluat tuntea olosi seksikkääksi, katso tarkemmin mitä syöt. Suolaiset, raskaat ruuat tappavat seksikkyyden tunteen - ja sitä myötä myös seksielämän.

4. Seksin harrastamattomuus

Usko tai älä, jos seksiä ei harrasta tarpeeksi pitkään aikaan, se voi vaikuttaa halukkuuteen negatiivisella tavalla. Eli siis jos olet parisuhteessa, etkä ole harrastanut kumppanisi kanssa seksiä pitkään aikaan, voi halukkuutesi puute johtua pelkästään siitä, että ette ole harrastaneet seksiä.

Mitä enemmän seksiä harrastat, sitä enemmän sitä haluat.

5. Masturboinnin puute

Masturbointi on tapa pitää yllä omaa seksuaalista viettiään ja halukkuuttaan. Se auttaa sinua löytämään keinot itsesi sytyttämiseen ja samalla auttaa sinua pysymään seksikkäässä vireessä. Tee siis masturboinnista päivittäinen rutiini.

6. Se viimeinen viinilasillinen

Monet uskovat, että alkoholin juominen auttaa seksivietin kohottamisessa, varsinkin jos on epävarma itsestään tai vartalostaan. Jos kuitenkin juo vahingossa liian paljon alkoholia, sillä voi olla täysin päinvastainen vaikutus: halukkuus voi kadota yhtä nopeasti kuin huomasit alkoholin nousseen päähäsi.

7. Seksistä puhumattomuus

Jos seksistä ei puhuta avoimesti, saattaa se vähentää halukkuutta, koska se verhotaan aiheena pelon tai häpeän taakse. Kumppanin kanssa tulisi puhua fantasioista, haluista tai asioista, mitä haluaisi kokeilla sängyn puolella.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Lääkäri varoittaa naisia uudesta seksitrendistä: "Voi tehdä vahinkoa"

Lue myös: Kaipaatko tajunnanräjäyttävää seksiä? Yksinkertaiset keinot, joilla saat sitä

Lue myös: Orgasmi auttaa pudottamaan painoa - ja neljä muuta hyvää syytä harrastaa seksiä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat