Kuva: Fotolia

Miksi sorrumme harrastamaan seksiä eksien kanssa? Yleisimmät syyt listattiin

06.12.2017 12:15 - Senja Rapila - Luettu 5 328 kertaa

Tutun ja turvallisen tunne saattaa johtaa huonoihin ideoihin, sen kertoo Pop Sugar -sivuston listaamat syyt.

Tiedämme, että seksin harrastaminen entisen kumppanin kanssa ei monesti ole hyväksi, mutta teemme sitä silti. Monissa tutkimuksissa on jopa tutkittu sitä, mitkä ovat yleisimmät syyt siihen, miksi monet sortuvat ex-seksiin.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat syyt alapuolelta.

1. Kaipaat seksuaalista kontaktia

Jotkut eivät välttämättä osaa hakea seksiseuraa sovellusten avuilla tai baareista, joten se tuttu ja turvallinen tietenkin houkuttaa. Entinen kumppani kuitenkin tietää, mitkä asiat sytyttävät ja mitkä eivät, joten hän on varma nakki. 

Kroppamme erittää pieniä määriä oksitosiinia, kiintymyssuhdetta vahvistavaa rakkaushormonia, kun kosketamme jotain toista. Tämä voi johtaa koukuttumisen tunteeseen.

2. Kaipaat päätöstä

Varsinkin henkilöille, joiden parisuhde on ollut vaikea, päätöksen hakeminen voi olla mielessä, kun alkaa kaipaamaan seksiä entisen kumppanisa kanssa. Ehkä se yksi kerta riittää päättämään suhteen loppuiäksi? Joillekin se kuitenkin vain vaikeuttaa asioita ja suhteen ja eron raja on häilyvä.

3. Se on kevyempi tapa päättää suhde

Useimmiten haluamme hitaan pudotuksen todellisuuteen, nimittäin se voi olla todella vaikea asia käsitellä, että henkilö, joka on ollut elämässämme jo ehkä useita vuosia, katoaa siitä yhtäkkiä.

Varsinkin pitkä suhde voi olla vaikea päättää kertaheitolla. Sen vuoksi eron jälkeinen seksi voi ollakin helppo tapa molemmille sulatella asiaa ja ehkä oppia siihen ajatukseen, että seksiä joutuu kohta jonkun muunkin kanssa harrastamaan. 

4. Olet yksinäinen

Entiset kumppanit tuntuvat tutuilta ja turvallisilta. Uusien suhteiden luominen vie aikaa ja myös se, että toinen oppii tuntemaan sinut ja mielihalusi kunnolla. Entisen kumppanin kanssa vällyjen väliin hyppääminen on siis helppo ratkaisu, jos tekee mieli seksiä.

5. Halajat menneisyyttä

Jotkut kuvittelevat ehkä, että seksin harrastaminen entisen kumppanin kanssa voisi jotenkin viedä teidät takaisin sinne, missä olette joskus aiemmin olleet. Niihin hyviin, onnellisiin aikoihin. Se saattaa tuntua hyvältä ja luoda harhakuvan, että olette tehneet virheen erotessanne. Todennäköisesti sotkette vain enemmän eroanne, jos harrastatte eron jälkeistä seksiä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Naiset paljastavat mitä he todella ajattelevat seksistä kuukautisten aikana

Lue myös: Seksiä ensitreffeillä? Naiset paljastivat, mitä mieltä ovat siitä oikeasti

Lue myös: https://www.voice.fi/suhteet/a-145944

Arvostele artikkeli

Uusimmat