Kuva: Fotolia

Haaveiletko pitkästä parisuhteesta? 8 helppoa neuvoa, joiden avulla vahvistat suhdettanne

12.12.2017 15:15 - Emmi Moilanen

Pitkässä parisuhteessa olisi hyvä luopua liian tarkoista suunnitelmista ja antaa tilaa myös spontaaniudelle.

Pitkässä parisuhteessa rakkaus saattaa arkipäiväistyä eikä tunteita tai huomionosoituksia tule jaettua kumppanin kanssa samalla tavalla kuin ennen. Hyvä suhde vaatii töitä ja vaikeistakin elämäntilanteista on mahdollista päästä yli kumppanin kanssa yhdessä.

Lifehack-sivusto kokosi yhteen vinkkejä, joiden avulla pitkä parisuhde voi hyvin myös tulevaisuudessa.

1. Älä suunnittele liikaa

Unohda pilkuntarkat suunnitelmat siitä, millainen parisuhteesi pitäisi olla. Liialliset suunnitelmat aiheuttavat nimittäin helposti pettymyksen, kun jokin asia ei menekään mielesi mukaisesti. Pilkuntarkan suunnitelmallisuuden sijaan muista antaa parisuhteessanne tilaa myös spontaaniudelle ja intohimolle.

2. Muista anteeksiantamisen tärkeys

Yksi pitkäkestoisen parisuhteen tärkeimmistä kulmakivistä on armollisuus omaa kumppaniaan kohtaan. Jokainen meistä tekee virheitä joskus, jolloin syyllistämisen sijaan olisi tärkeää seistä rakkaansa tukena ja tarjota ratkaisuja tilanteeseen liiallisen kritiikin sijaan.

3. Toimikaa yhtenä joukkueena

Parisuhde on kahden kauppa. Jos haluatte suhteenne kestävän pitkään, huomatkaa että vastuuta kaikesta ei voi jättää vain toisen osapuolen harteille. Sen sijaan että kääntyisitte riitatilanteissa toisianne vastaan, yrittäkää etsiä yhdessä molempia tyydyttävä ratkaisu tilanteeseen. Tämä yhdistää ja kasvattaa teitä myös pariskuntana.

4. Pidä kiinni omista mielenkiinnonkohteistasi

Pitkässä parisuhteessa myös oma aika on ensiarvoisen tärkeää. Pidä siis kiinni omista harrastuksistasi ja mielenkiinnonkohteistasi, sillä kaikkeen et tarvitse kumppanisi seuraa. Tämä takaa myös sen, että pitkän yhdessä olon jälkeenkin teillä riittää puhuttavaa toisillenne päivästä toiseen.

5. Älä pidä kirjaa

On hyvä muistaa, että parisuhde ei ole peli tai kilpailu, jossa toisen aina tulee saada viimeinen sana.

6. Kehitä hyviä puoliasi

Itseään ja omaa hyvinvointiaan ei pidä unohtaa pitkässä parisuhteessa. Muista siis välillä keskittyä kehittämään itseäsi ja niitä ominaisuuksia, jotka saavat sinut kasvamaan ihmisenä. Nämä ominaisuudet heijastuvat lopulta positiivisina myös parisuhteeseenne.

7. Muistakaa kehua ja kiittää toisianne

Tämä on yksinkertainen mutta tehokas tapa saada kumppanin olo tuntumaan tärkeältä ja arvostetulta. Voit kysyä myös itseltäsi, pysyisitkö sinä parisuhteessa, jossa olosi on aliarvostettu?

8. Kunnioita kumppanisi ystäviä

Vaikka kumppanisi ystävistä ei olisi tullut myös sinun parhaimpia kavereitasi, muista kohdella heitä kuitenkin kunnioittaen. Tällä keinolla vältytte parisuhteessanne myös turhilta riidoilta, vaikka rakkaasi seura ei sinua aina miellyttäsikään.

Lue myös: Kolme käytösmallia, jotka tuhoavat parisuhteen - ethän syyllisty?

Lue myös: Älä pidättele hajuja - ällöttävä tapa saattaakin olla parisuhteen pelastus

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat