Kuva: Fotolia

Harkitseeko hän eroa? 3 hälytysmerkkiä, jotka enteilevät parisuhteen päättymistä

03.01.2018 22:45 - Emmi Moilanen

Kumppanin jatkuvasti vaihtelevat mielialat voivat kieliä siitä, että hän käy sisäistä kamppailua itsensä kanssa.

Pitkän parisuhteen aikana on normaalia, että rakkauteen tulee myös ryppyjä. Mieltä painavat asiat olisi parasta ratkoa heti, jolloin ne eivät jää turhaan rasittamaan suhdetta. Ristiriitojen käsitteleminen ei kuitenkaan aina itsestäänselvyys. On mahdollista, että kumppani hautoo mielessään asioita, joita ei tule heti maininneeksi ääneen sinulle.

On olemassa muutama seikka, joita kannatta tarkkailla silloin, kun epäilee kumppaninsa harkitsevan eroa. Elite Daily kokosikin yhteen merkit, jotka voivat paljastaa parisuhteen olevan eron partaalla.

1. Aistit, että hänen käytöksessään on jotain outoa

Omiin vaistoihinsa kannattaa suhtautua vakavasti. Eron lähestyessä saatat aavistaa, että kumppanilla on jotain mielessään ja huomaat hänen käytöksessään muutoksia. Ihmissuhdeasiantuntija ja kirjailija Susan Winter kehottaakin huomioimaan tämän uuden ja muuttuneen energian välillänne.

- Nämä ovat ensimmäisiä viittauksia siitä, että tunnemyrsky muhii pinnan alla, vaikka kumppanin käytös näyttää vielä muiden silmiin normaalilta, Winter toteaa.

2. Hänen mielialansa vaihtelevat

Kumppanin päättämättömyys ja jatkuvasti muuttuva mieliala voi saada olosi hämmentyneeksi. Mielialan vaihtelut ja jahkailu voivatkin kieliä lähestyvästä erosta. Välillä hänen käytöksensä sinua kohtaan voi olla erittäin välinpitämätöntä, jolloin saatat huolestua. Kun hän puolestaan päättää näyttää jälleen hurmaavan puolensa, hän tulee samalla antaneeksi sinulle valheellisen käsityksen siitä, että välillänne on kaikki hyvin.

- Soutaminen ja huopaaminen näiden kahden välillä on selkeä merkki siitä, että henkilö käy sisäistä kamppailua itsensä kanssa, Winter kertoo.

3. Hän ei välitä enää samoista asioista kuin ennen

Winterin mukaan kumppanin sammunut mielenkiinto aiemmin tärkeinä pitämiään asioita kohtaan on hälytysmerkki, joka tulisi ottaa vakavasti. Jos rakkaasi on aikaisempaa haluttomampi ratkomaan esimerkiksi välillenne syntyneitä riitoja, hänestä voi tuntua siltä, että suhteessa ei ole enää mitään, jonka puolesta taistella.

- Kun kumppanillasi ei ole enää motivaatioita, tarkoittaa se usein sitä, että hän on jo puoliksi ulkona parisuhteesta, Winter selittää.

Kysy rohkeasti, onko jokin vialla

Jos edellä mainitut seikat kuulostivat tutulta, ei ole silti syytä paniikkiin. Tunnistamalla hälytysmerkit ajoissa saatte enemmän aikaa tehdä töitä parisuhteenne pelastamiseksi. Jos tunnet sisimmässäsi, että jotain on sinun ja rakkaasi välillä pielessä, Winterin mukaan parasta on kohdata asiat rohkeasti. Hän kehottaa kysymään kumppanilta suoraan, mikä mättää.

- Kun osoitat, että haluat kehittyä kumppanina ja työstää myös parisuhteen kipukohtia, saatat kääntää samalla vaikeudet voitoksi ja vahvistaa suhdetta, Winter toteaa lopuksi.

Lue myös: Kolme käytösmallia, jotka tuhoavat parisuhteen - ethän syyllisty?

Lue myös: Entistä parempaa seksiä parisuhteessa - katso vinkit, joiden avulla onnistut

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat