Kuva: Fotolia

Päätökset, jotka jokaisessa parisuhteessa kannattaa tehdä - voitko samaistua?

08.01.2018 22:45 - Reija Saarinen - Luettu 4 731 kertaa

On hyvä, jos pariskunnan molemmat osapuolet näkevät tulevaisuuden samalla tavalla.

Parisuhteen hoitaminen vaatii paljon. Siksi on hyvä, jos suhteen osapuolet voivat tehdä muutamia päätöksiä, jotka helpottavat suhteen hoitamista.

Erityisen tärkeää on puhuminen, mutta on myös tärkeää osata olla ja elää niin sanottua normaalia arkea. Jos näihin pääsee, on suhteella hyvät mahdollisuudet kestää.

Jos omassa suhteessasi seuraavat päätökset ovat pitäviä, on suhteenne hyvällä tiellä.

1. Tylsistykää yhdessä

Ei ole olemassa sellaista parisuhdetta, missä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Eikä pidäkään olla. On tärkeää, että pariskunnan osapuolet osaavat olla  yhdessä myös niiden "tylsien" hetkien aikana. Aina ei tarvitse suorittaa, toisinaan on hyvä vain olla ja rentoutua.

2. Olkaa kunnioittavia

On tärkeää, että parisuhteessa säilyy kunnioitus, myös esimerkiksi riitojen keskellä. Jos tuntuu siltä, että kesken riidan tulee ehkä laukoneeksi jotain sellaista, mitä ei halua, kannattanee siirtyä hetkeksi sivuun. Näin ollen ei tule sanoneeksi mitään sellaista, mitä katuu jälkeenpäin.

3. Puhukaa toiveistanne

On tärkeää, että parisuhteessa puhutaan siitä, millaisia ovat toiveet ja haaveet tulevaisuuden suhteen. On selvää, että kukaan ei osaa lukea toisen ajatuksia. Siksi avoin keskustelu kannattaa ottaa osaksi suhdetta heti alkuunsa.

4. Opetelkaa toistenne rakkaudenkieli

Jokaisella meistä on omat tapamme osoittaa rakkautta. Toinen sanoo, toinen tekee. Kun itse osaa lukea omaa puolisoaan, ymmärtää häntä ja hänen tekojaan ja sanojaan. On myös tärkeää, että jokainen tuntee oman puolisonsa sekä tietää, mistä tämä pitää. Näin voi olla hyvä hänelle.

5. Älkää unohtako ystäviänne

Vaikka parisuhteessa kumppanukset ovat myös toistensa ystäviä, ei kannata unohtaa heitä muita. On tärkeää pitää huolta myös suhteen ulkopuolisista suhteista. Nähkää ystäviänne ja antakaa aikaa myös muille läheisillenne.

6. Puhukaa tulevaisuudesta

On tärkeää, että tulevaisuudesta puhutaan. Jos haaveet ja toiveet eivät kohtaa, ei suhdetta ehkä kannata jatkaa. Kertokaa avoimesti siitä, mitä haluatte elämältänne. Kun olette molemmat menossa samaan suuntaan, on elämä huomattavasti helpompaa.

7. Olkaa tukena

Kun toisella on vaikeaa, kaipaa hän tukea. Hyvässä suhteessa vaaditaan luottamusta ja läsnäoloa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että apua kannattaa tarjota, ei tyrkyttää.

8. Älkää vertailko

Suhteelle ei kannata asettaa liian suuria vaatimuksia tai vertailukohtia. Jokainen suhde on erilainen, joten omaansa ei kannata verrata muihin. Jokaisessa suhteessa on omat ongelmansa, mutta vain suhteen osapuolet tietävät, mikä on totuus.

Lue myös: Parisuhteessa on 5 vaihetta - katso, mitä niistä sinä elät parhaillaan

Lue myös: "Suhde, mistä sinun ei tulisi vitsailla" - miehet kertovat, mitä vakava parisuhde tarkoittaa heille

Lue myös: Seksielämä voi kertoa parisuhteen piilevistä ongelmista – paljastavat merkit listattiin

Lähde: Cosmopolitan

Arvostele artikkeli

Uusimmat