Kuva: Pixabay

3 merkkiä siitä, että kommunikaatio tökkii parisuhteessanne - lue myös vinkit tilanteen korjaamiseen

12.01.2018 23:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Riitelemisen puute on ongelmallista parisuhteessa.

Monet sanovat, että parisuhteessa on pohjimmiltaan aina kyse yhdestä asiasta – kommunikaatiosta. Jos siis kommunikaatio kumppanin kanssa tökkii, koko parisuhteeseen leviää myrkyllinen tunnelma. Elite Daily on kirjoittanut kolmesta merkistä, joista huomaa, että suhteen kommunikaatio on huonolla tolalla. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä huonon kommunikaation voi kääntää hyväksi. Deittailuasiantuntija Lori Salkin tarjoaa kuhunkin kommunikaatiovaikeuteen myös ratkaisun avaimia alla.

1. Ette ole avomielisiä

Parisuhteessa pitää hyväksyä toinen sellaisena kuin hän on, vaikka monessa asiassa toinen on väistämättä erilainen kuin itse on. Usein kommunikaatiossa pitää tähdätä jonkinlaiseen kompromissiin – tilaan, jossa molempien eriävät tarpeet ja mielipiteet ovat tulleet kuulluiksi. Tämä vaatii avointa mieltä ja sitä, että on todella valmis kuuntelemaan kumppaniaan. Liiasta itsepäisyydestä pitää luopua parisuhteessa.

Vinkki: Mielen avoimuutta voi lisätä sillä, että välttää tekemästä pitkälle meneviä lukkoon lyötyjä suunnitelmia parisuhteessa. Elämä on arvaamatonta, ja yllättävätkin tilanteet on opittava ottamaan vastaan avoimin mielin.

2. Ette riitele

Äkkiseltään voisi ajatella, että juuri riitely kielisi kommunikaation puutteista ja vaikeuksista. Lori Salkinin mukaan asia on kuitenkin päinvastoin. Riitely ja riitojen sopiminen kuuluvat terveeseen parisuhteeseen. Se, miten hyvin riidat onnistuu sopimaan, kertoo paljon parisuhteen toimivuudesta.

Vinkki: On tärkeää, että suhteessa olevilla on realistinen käsitys siitä, että ihmiset muuttuvat ajan myötä ja tämä voi johtaa ristiriitatilanteisiin. Kannattaa myös pitää mielessä, että riitojen sopimisen jälkeen suhde on todennäköisesti entistä vahvempi.

3. Ongelmia syntyy, kun olette erossa toisistanne

- Kommunikaatio-ongelmat yleensä tulevat esiin silloin, kun pari on erossa toisistaan. On hyvin rankkaa vain istua ja odottaa, milloin kuulee omasta kumppanistaan seuraavan kerran, Salkin sanoo.

Vinkki: Parisuhdetta pitää hoitaa silloinkin, kun suhteen osapuolet ovat erossa toisistaan. Tämän voi tehdä niinkin pienellä eleellä kuin tekstiviestin lähettämisellä tai lyhyellä puhelinsoitolla.

Lue myös: Hiipuuko rakkaus? 7 täsmäkeinoa kuihtuvan suhteen elvyttämiseen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat