Kuva: Pixabay

Hiipuuko rakkaus? 7 täsmäkeinoa kuihtuvan suhteen elvyttämiseen

11.01.2018 14:45 - Emmi Moilanen

Rakkauden elvyttämisessä pienetkin asiat voivat olla suuren muutoksen alku. Myös parisuhdeterapialle kannattaa antaa mahdollisuus.

Rakkaus ja parisuhteen ylläpitäminen vaatii jatkuvaa työtä ja huolenpitoa. Ei ole itsestäänselvyys, että suhde säilyy vahvana vuosikausien ajan ilman, että osapuolet ovat sitoutuneet kohtaamaan myös ne ikävät vastoinkäymiset yhdessä.

YourTango selvitti keinot, joiden avulla rakkauteen tulleista rypyistä on mahdollista selviytyä voittajana yhdessä kumppanin kanssa.

Keinot hiipuvan suhteen pelastamiseksi:

1. Älkää ryhtykö selvittämään välejänne kiukkuisina. Ottakaa mieluummin muutama päivä etäisyyttä toisistanne ennen kuin ryhdytte puimaan suhteenne ongelmakohtia.

2. Antakaa parisuhdeterapialle mahdollisuus.

3. Visualisoikaa yhteinen tulevaisuutenne. Huono merkki on se, jos ette pysty tekemään yhteisiä pitkäntähtäimen suunnitelmia tai näkemään onnellista ja rakastavaa suhdetta myös tulevaisuudessa.

4. Muistakaa, että pienetkin asiat merkitsevät. Arjen keskellä ohimennen annetut suukot tai muut huomionosoitukset ovat tärkeä osa parisuhdetta ja voivat olla alku suuremmalle muutokselle.

5. Älkää puhuko liikaa itsestänne vaan muistakaa kuunnella, mitä toisella osapuolella on sanottavana. Erityisen tärkeää tämä on muistaa riidellessä, jotta erimielisyyksien ratkominen pysyisi rakentavana eikä keskustelu saisi liian syyttävää sävyä.

6. Varmistukaa, että molemmat ovat sitoutuneita välienne parantamiseen.

7. Kuunnelkaa omia tunteitanne.

Lue myös: Päätökset, jotka jokaisessa parisuhteessa kannattaa tehdä - voitko samaistua?

Lue myös: Onko hän luottamuksesi arvoinen? 4 seikkaa paljastavat

Lähde: YourTango

Kilpailut

Uusimmat