Kuva: Shutterstock

Kun seksi ei suju suhteessa, mitä kannattaa tehdä? Suomalainen seksuaaliterapeutti kertoo vinkit

22.02.2018 20:15 - Senja Rapila

Radioplay on saanut valikoimiinsa uuden, seksiä ja parisuhdetta käsittelevän sarjan. 

Mitä tehdä silloin, jos seksi ei suju parisuhteessa? Radioplayn Sexfullness-podcastissa keskustelemassa aiheesta ovat näyttelijä, vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas sekä pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa

Kun seksi ei suju -jaksossa Havas ja Oulasmaa ovat molemmat sitä mieltä, että seksistä ja seksittömyydestä tulisi keskustella suhteessa avoimesti. Kun seksi ei luista, on myös tärkeää miettiä, onko seksitavat ja tottumukset muuttuneet suhteen aikana.

- Se on järkyttävää huomata, jos sellaista suhdetta ole ollutkaan, että se on ollut järkyttävän pinnallista. Ja jos ei ole koskaan edes päästy siinä seksissä sellaiseen, joka tuntuisi hyvältä ja pyhältä, vaan se on ehkä ollut sellaista molempien tyydyttämistä, että yhteys on vain puuttunut, Havas kommentoi.

- Niin, ehkä se on ollut aluksi vain sellaista perheen perustamista ja arki on rullannut kivasti, mutta se syvä yhteys kuitenkin puuttuu, Oulasmaa lisää.

Monilla suomalaisillakin on ongelmia sängyn puolella, mutta ongelmista ei vain uskalleta puhua usein ääneen.

- Kaikki yrittää ehkä peitellä niitä, eikä halua puhua niistä ääneen. Paitsi jos tuntee jonkun turvallisen henkilön, jonka kanssa voisi käsitellä niitä, Havas toteaa.

Omalle kumppanille ongelmista puhuminen tuntuu kuitenkin olevan kaikista vaikeinta.

- Se on se kaikista vaikein kohta, kun sen kumppanin kanssa pitäisi alkaa puhua siitä, että miksi se seksi ei meillä suju. 

Havas ja Oulasmaa pohtivat myös sitä, miten nainen voi lähestyä miestä ja avata keskustelun siitä, ettei seksi toimi suhteessa.

- Jos seksi on parisuhteessa ongelma, se jarruttaa koko ajan ihmistä, se syö energiaa.

Jokaisessa parisuhteessa tulee jossain vaiheessa tilanne, jolloin seksi ei välttämättä suju. On riitoja, väsymystä, stressiä, sairauksia, kyllästymistä tai jotain ihan muuta. Minna ja Sari tarjoavat keinoja siihen, miten sellaisesta tilanteesta päästään eteenpäin. Se selviää, kun kuuntelet jakson kokonaisuudessaan täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Mitä naiset haluavat sängyssä? Kysely selvitti

Lue myös: Naisen tyly käytös kesken seksin on aiheuttanut netissä kiivasta keskustelua - mitä mieltä olet?

Lue myös: Seksiasento, josta et ole ehkä koskaan kuullutkaan - antaa todellista nautintoa

Kilpailut

Uusimmat