Kuva: Shutterstock

Ihmiset kertovat: Asia, jonka jälkeen ymmärsin tavanneeni sielunkumppanin

04.05.2018 22:45 - Emmi Moilanen

Rakkaus voi iskeä heti ensisilmäyksellä tai vuosikausien ystävyyden jälkeen.

Joskus rakastuminen tuntuu tapahtuvan kuin ensisilmäyksellä. Toiset meistä puolestaan vaativat pitkänkin ajan kehittääkseen syviä tunteita toista ihmistä kohtaan. Kestipä rakastumisessa kuinka pitkään tahansa, mieleenpainuva muisto on yleensä se, kun vihdoin ymmärtää löytäneensä sen oikean.

Elite Daily -sivusto kokosi yhteen ihmisten muistoja hetkestä, jolloin he ymmärsivät löytäneensä sielunkumppaninsa. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Kaikki klikkasi jo nuorena

“Aloimme seurustella kuusitoistavuotiaina. Kahden tai kolmen kuukauden jälkeen pääsimme teiniaikojen ”rakastan sinua” -vaiheeseen. Eräänä iltana kävimme syvällistä keskustelua jostain asiasta, kun mies katsoi minua ja sanoi: ”luulen, että olet nainen, jonka kanssa haluan naimisiin.” Olen tyypillisesti hyvin looginen ja rationaalinen, jopa silloin kuusitoistavuotiaana. Normaalisti olisin nauranut ja pitänyt asiaa huvittavana. Oikeasti, olimme kuusitoista, meillä oli koko lukioaika edessämme. Mutta kun mies sanoi sen, kaikki kävi järkeen, kaikki klikkasi. Siinä hetkessä tiesin, että hän on tuleva aviomieheni.

Lokakuussa olemme olleet kymmenen vuotta yhdessä.”

Tunne iski pitkän ystävyyden jälkeen

“Hän oli hyvä ystäväni pitkään. Tunne iski minuun kuin lekalla lyötynä, kun väänsimme kättä. Ihan yllättäen, tässä on joku, jonka kanssa voin puhua kaikesta ja voisin helposti viettää koko loppuelämäni ilman, että tylsistyisin. Meillä on ollut ala- ja ylämäkemme, mutta olemme olleet pian kolme vuotta yhdessä.”

Kumppani ei ärsytä koskaan

“Myönnän, että olen helposti ärsyyntyvä tyyppi. Olen ulospäinsuuntautunut ja nautin ihmisten seurasta, mutta minua alkaa helposti ärsyttää etenkin silloin, jos vietän kahdenkeskistä aikaa. En ole oikeasti koskaan ärsyyntynyt poikaystäväni kanssa ja uskokaa, hän yrittää saada minut hermostumaan. Tätä ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut, minulla on vain niin hyvä olla hänen kanssaan.”

Parisuhde ei stressaa

“Olemme olleet naimisissa viisi vuotta. Ensimmäinen erimielisyytemme ei muuttunut isoksi riidaksi. Juttelimme asian selväksi rationaalisesti. Viisi vuotta myöhemmin piikittelemme yhä toisiamme oikeassa olemisesta. Tämä on vähiten stressaava parisuhde, jossa olen koskaan ollut.”

Kumppani tuntui heti läheiseltä

“Hän antaa minun olla oma itseni, on henkisenä tukena ja saa minut nauramaan, kun olen stressaantunut. Heti kun tapasimme, tuntui kuin olisimme tunteneet jo ikuisuuden. Hän tuntuu perheeltä.”

Ei lainkaan epäluuloisuutta

”Minulla ei ollut yhtäkään epäluuloa tyypistä ja tunne vatsanpohjassa sanoi, että tässä on se oikea. Äitini yritti puhua minut ulos parisuhteesta, mutta en suonut ajatustakaan asialle. Halusin tehdä juttuja, joita en normaalisti tekisi sen vuoksi, että suhde pysyy elossa. Muutin paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään ja etsin uuden työn, laitoin kaiken aivan uusiksi. Tiesin, että se olisi sen arvoista.”

Lue myös: Onko hän sinulle ”se oikea”? Selvitä vastaamalla 14 kysymykseen

Lue myös: Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat