Kuva: shutterstock

Kun uskallat päästää irti, saat tilalle parempaa - Äitien parhaat parisuhdeneuvot koottiin yhteen

08.05.2018 19:45 - Roosa Sallila

Palapeli on kuin parisuhde. Ajattelet palasten kuuluvan yhteen, mutta kokeiltuasi huomaat, että ne eivät olleetkaan toisillensa tarkoitetut.

Valitettavasti suurin osa meistä kokee tai on kokenut parisuhteen päättymisen jossain kohtaa elämää. Vaikka aluksi se tuntuisi maailman lopulta, jälkeenpäin saatat tajuta, että ero entisestä rakkaasta olikin paras juttu, mitä elämässäsi on tapahtunut. On parempi, että lähdet huonosta suhteesta kuin jäisit elättelemään toivoa.

Kun kohtaamme elämässämme ongelmia, äidit ovat useimmiten niitä henkilöitä kenen puoleen käännymme. Eikä ihme, sillä onhan äideille kertynyt elämän aikana iso repullinen vinkkejä, miten selvitä haastavista elämäntilanteista. Kun kerromme äideille sydänsuruistamme, yleensä he löytävät oikeat sanat ja osaavat nostaa meidät syvimmistäkin kuopista.

Elite Daily -sivusto keräsi yhdeksän vinkkiä, miten voit päästä yli päättyneestä suhteesta. Alta pääset lukemaan mitä viisaat, vahvat ja rakastavat äidit ovat kertoneet.

 Anna itsesi surra ja vihata, mutta päästä sen jälkeen irti

”Muista, että olet itsenäinen, vahva ja kaunis. Olet nuori ja elämä on vasta edessä. Selviät kyllä! Itke, anna itsellesi aikaa, puhu ystävillesi, syö pitsaa ja jäätelöä, niin kuin elokuvissa!”

Hyväksy, että kaikkia parisuhteita ei ole luotu kestämään

”Jos asiat eivät toimi, älä jää roikkumaan suhteeseen. Jos jäät vellomaan epävakaaseen suhteeseen ja arpomaan tulevaisuutta, hukkaat vain aikaasi. Opi menneistä ja lähde kohti tulevaa. Pitkällä juoksulla on parempi, että tiedostat suhteen alussa, ettei suhde toiminutkaan.”

Löydä ihminen, joka arvostaa sinua

”Kun sydämeni särkyi hankalan eron jälkeen, olin varma, ettei kukaan enää koskaan tulisi rakastamaan minua. Entinen kumppanini kohteli minua kaltoin, mutta en välittänyt, koska uskottelin hänen muuttuvan. Se oli elämäni pahin virhe, että laiminlöin omaa arvoani. Onneksi se aikakausi elämästäni on historiaa ja nykyinen aviomieheni kohtelee minua paljon paremmin. Neuvoni on, että löydä vierellesi ihminen, joka kohtelee sinua hyvin. Olet ansainnut sen!”

Älä pakota toista rakastumaan sinuun

”Ensinnäkin sydänsurut helpottavat ajan myötä. Toiseksi, jos toinen ei halua olla kanssasi, älä väkisin pakota toista olemaan kanssasi.”

Älä oleta, että toinen tulisi muuttumaan

”Jos hän ei rakasta ja kunnioita sinua nyt, älä oleta, että hän tulisi koskaan kunnioittamaan tai arvostamaan sinua enempää. Jotkut ihmiset ovat vain niin juntteja, etteivät ymmärrä mitä menettävät sinussa.”

Pidä itsesi kiireisenä

”Kokemuksella voin sanoa, että paras tapa päästä erosta yli on pitää itsensä niin kiireisenä kuin mahdollista. Kun pidät itsesi kiireisenä ja teet asioita joista nautit, et ehdi jäädä yksin murehtimaan. Ja mitä ikinä teetkin, ota rauhassa oma aikasi ennen kuin hyppäät uuteen suhteeseen. Ethän halua tehdä uudesta kumppanistasi vain laastaria entisen suhteen tilalle?”

Hyväksy, että erot kuuluvat elämään

”Kuvittele tekeväsi palapeliä. Valitset yhden palan, jonka ympärille aiot koota pelin. Alat etsimään toista palaa, joka sopisi ensimmäisen palan kanssa yhteen. Saatat kokeilla useita eri palasia, sillä mikään ei aluksi tunnu sopivan yhteen. Palapeli on kuin parisuhde. Ajattelet palasten kuuluvan yhteen, mutta kokeiltuasi huomaat, että ne eivät olleetkaan toisillensa tarkoitetut. Lopulta löydät kuitenkin täydellisesti yhteensopivat palaset ja palapeli alkaa muodostua. Parisuhde on juuri tätä. Harva onnistuu heti ensimmäisellä kerralla. Eroja tapahtuu, mutta kaikkiin löytyy varmasti hyvä syy.”

Eron jälkeen olet taas yhden askeleen lähempänä sitä oikeaa

”Ajattele positiivisesti, kuinka ero ja suhteen vaikeudet opettivat ja kasvattivat sinua. Se voi sattua nyt, mutta ajan kanssa se helpottaa. Eron jälkeen olet taas askeleen lähempänä parisuhdetta, johon sinut on tarkoitettu.”

Erot ovat mahdollisuuksia

”Se mikä ei tapa niin vahvistaa. Kun eroat, saat mahdollisuuden ajatella itseäsi ja sitä mitä todella haluat elämältäsi. Jos entinen parisuhteesi on rajoittanut unelmiesi tavoittelua, lähde rohkeasti toteuttamaan itseäsi. Voit sen jälkeen todeta, että ero teki sinulle vain hyvää.”

Lue myös: Eniten riitelevät horoskooppimerkit paljastettiin - löydätkö omasi listalta?

Lue myös: Asiat, joita pariskunnat tekevät, kun kukaan muu ei ole näkemässä – samaistutko?

Lähde:Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat