Kuva: Shutterstock

Epäiletkö suhdettasi? Älä eroa kumppanistasi, vaikka 4 murhetta olisivatkin mielessäsi

23.05.2018 09:15 - Senja Rapila

Vaikka ajoittaisia epäilyksiä ja pelkoja ei kannata sivuuttaa, voivat ne kuitenkin joskus olla syypäitä "turhiin" eroihin.

Myös onnellisessa, pitkässä parisuhteessa voi tulla ensihuuman päättymisen jälkeen epäilyksen hetkiä, jotka voivat aiheuttaa ahdistuneisuutta ja stressiä suhteen tulevaisuudesta. Vaikka epäilyksiä ja pelkoja ei kannata sivuuttaa, voivat ne kuitenkin joskus olla syypäitä "turhiin" eroihin.

Eli millaiset epäilykset ovat usein normaaleja suhteissa, eikä niistä kannata pelästyä? Elite Daily -julkaisu on listannut neljä erilaista ajatusta. Voit lukea ne alapuolelta.

1. Väittelette jatkuvasti samasta asiasta.

Kukaan ei halua riidellä jatkuvasti rakkaansa kanssa samasta asiasta, jonka vuoksi tämä voi aiheuttaa turhautumisen tunteita suhteessa. Nämä ovat kuitenkin täysin normaaleita ongelmia pitkässä suhteessa, mutta asiantuntijat vinkkaavat, että näihin ainaisiin riidanaiheisiin kannattaisi keksiä jokin yhteinen kompromissi.

- Ihmiset usein luulevat, että heidän pitäisi olla kumppaninsa kanssa aina samaa mieltä kaikesta. Kun konflikti tulee, he epäilevät olevansa yhdessä väärän ihmisen kanssa. Niin pitkään kun kumppanit arvostavat toisiaan ja ovat valmiita tekemään kompromisseja, konfliktitilanne on terve, avioliittoterapeutti Anita A. Chlipala kertoo.

- Vain sillä on väliä, kuinka käsittelette näitä ongelmia: huumorintajulla, arvostuksella ja kompromisseilla.

2. Et tunne enää yhtä vahvoja tunteita häntä kohtaan.

Millaisia odotuksia sinulla on suhteeltanne? Odotatko jatkuvaa intohimoa, kemiaa ja rakastumisen tunnetta? Se ei ole realistista. Chlipalan mukaan rakkaus on sellaista, joka ajan myötä hiljalleen haihtuu. Tämän vuoksi rakkautta pitää huoltaa.

- Kiinnitä huomiota siihen, miten näet vaivaa suhteeseenne. Odotatko vain sitä, että tunteesi vain roihahtavat ja pysyvät palavina, vai teetkö asioiden eteen jotain? 

Jos näet vaivaa suhteenne eteen eikä se silti auta, voi kyseessä olla muita ongelmia suhteessa. Jos kuitenkin ajattelet että on aika erota, vain sen vuoksi ettet ole enää yhtä innoissasi suhteesta, on se turhaa. Tässä tilanteessa kannattaisi alkaa panostaa enemmän suhteeseen ja ehkä sytyttää rakkauden kipinä uudelleen.

3. Pohdit sitä, onko hän sittenkään "Se Oikea".

Chlipala kertoo, että on täysin normaalia epäillä kumppaniaan siitä, onko hän "sielunkumppani". Nämä epäilyksen tunteet voivat olla ajoittain jopa pelottavia, mutta siltikään se ei itsessään ole syy erota rakkaastaan.

Jos kuitenkin olet menossa kihloihin tai naimisiin, kannattaa pohtia sitä, voitko viettää loppuelämäsi kumppanisi seurassa onnellisena.

4. Pelkäät, että voisit saada jonkun paljon paremman.

Joskus parisuhteessa oleminen aiheuttaa epävarmuuden tunteita. Ehkä sitä saattaa jopa ajautua miettimään olisiko olemassa joku toinen, joka olisi sinulle vielä täydellisempi kumppani kuin se henkilö, joka odottaa sinua kotona.

Älä kuitenkaan pelästy turhasta, sillä tämä voi aiheuttaa sen, että jätät rakastamasi ihmisen vain sen vuoksi, että tavoittelet epärealistista ajatusta täydellisestä suhteesta. Voit katua sitä myöhemmin. 

Kaikissa parisuhteissa on vaikeita hetkiä, joten ennen eropäätöstä kannattaa punnita pitkään, mitkä huolenaiheet ovat oikeasti varteenotettavia.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Miettiikö kumppanisi eroa? Hälytysmerkit, jotka paljastavat hiipuvan rakkauden

Lue myös: Miestyypit, joista kannattaa pysyä erossa - katso mihin kannattaa kiinnittää huomiota

Kilpailut

Uusimmat