Kuva: Shutterstock

Naiset kertovat avoimesti: Minkä takia en halua naimisiin?

25.05.2018 21:15 - Emmi Moilanen

Suuri oman ajan tarve on yksi syistä, jonka takia avioliitto ei houkuttele.

Avioliitto ei aina ole onnellisen parisuhteen päämärä ja tavoite, eikä osa meistä kaipaa elämäänsä parisuhdetta lainkaan. Elite Daily kokosi yhteen Reddit-käyttäjien rehellisiä kertomuksia siitä, minkä takia he eivät haaveile avioliitosta eivätkä halua halua mennä naimisiin. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Suuri oman ajan tarve

“Olen liian introvertti. Tarvitsen paljon omaa aikaa ja tilaa. Olen ollut rakastavassa polyamorisessa suhteessa henkilön kanssa, joka on ollut naimisissa jo kuusi vuotta. Tämä järjesely sopii tarpeisiini täydellisesti.”

Tarpeeton perinne

“Jokainen nainen perheessäni on joko eronnut tai jumissa avioliitossa kumppanin kanssa, jota he hädin tuskin rakastavat enää. Tämä on ehdottomasti vaikuttanut minuun. Myös nuoremmat, parikymppiset ystäväni jotka suunnittelevat häitä, tekevät sen vain sormuksen, juhlien ja vaimo-nimikkeen takia.

Olen todella onnellinen poikaystäväni kanssa ilman sormuksia ja meillä on kaunis vauva sekä koti. Olen sitä mieltä, että avioliitto on vain tarpeeton perinne.”

Ei tarvetta viralliselle vahvistukselle

”En ole koskaan ollut parisuhteessa ja ajatellut; ”arvaa mitä vielä puuttuu? Laillisesti sitova sopimus!”

Usko ikuiseen rakkauteen puuttuu

“Lähes kaikki pariskunnat jotka tiedän, ovat onnettomia avioliiton takia. En halua tehdä kompromisseja harrastusteni suhteen, vaan haluan puuhailla niiden parissa ilman, että joku yrittää pidätellä minua.

En usko, että voisin rakastaa jotakuta loppuelämäni enkä usko, että kukaan voisi rakastaa myöskään minua ikuisesti.”

Ei halua ryhtyä parisuhteeseen

“Minulle syy on hyvin rationaalinen: en halua olla parisuhteessa. En ole avioliittoa tai parisuhdetta vastaan, minulla itselläni ei vain ole halua olla sellaisessa. En ole koskaan deittaillessani ajatellut, että hänen kanssaan olen kuolemaani saakka. Tietysti saatan tavata miehen, mennä naimisiin ja saada lapsia, mutta tällä hetkellä se ei näytä todennäköiseltä. Olen ihan sinut asian kanssa.”

Lue myös: Ihmiset kertovat: Suurin virheeni, jonka olen rakkaudessa tehnyt

Lue myös: Oletko valmis sitoutumaan uuteen parisuhteeseen? Testaa helposti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat