Kuva: Shutterstock

Kannattaako tauon pitäminen parisuhteessa? Ihmiset paljastavat kokemuksensa

11.06.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Tauko voi tehdä suhteen molemmille osapuolille hyvää, jonka jälkeen parisuhde jatkuu entistä vahvempana. On myös mahdollista, että toinen ymmärtää tauon aikana haluavansa erota.

Pitkässä parisuhteessa rakastavaiset kokevat yhdessä niin ylä- kuin alamäkiäkin. Joskus vaikeudet voivat tuntua lähes ylitsepääsemättömän vaikeilta, jolloin tauon pitäminen ja pieni tuumaustauko alkaa tuntua hyvältä ajatukselta.

Elite Daily kokosi yhteen Reddit-käyttäjien kokemuksia siitä, mitä parisuhteen aikana pidetty tauko lopulta teki rakkaudelle. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Tauko vahvisti parisuhdetta

“Erosin poikaystävästäni, koska mielestäni homma ei toiminut. Kävi kuitenkin ilmi, että kaipasin häntä enemmän kuin osaan edes kuvailla ja palasimme takaisin yhteen. Kokemus teki meistä vain vahvemman.”

“Me pidimme taukoa. Seitsemän kuukauden jälkeen palasimme takaisin yhteen ja olemme nyt kihoissa. Päädyimme tauolle alun perin sen takia, että olin ahdistunut kaukosuhteessa elämisestä. Yhteen palaaminen teki meistä vahvempia kuin koskaan aikaisemmin. Niiden seitsemän kuukauden aikana kumpikaan meistä ei edes pystynyt kuvittelemaan elämää jonkun toisen ihmisen kanssa.”

Ero olikin lopulta vain tauko

“Emme oikeastaan päättäneet pitää taukoa vaan erosimme, mutta pidimme silti yhteyttä toisiimme. Kaipasimme kummatkin toisiamme äärettömän paljon ja työstimme niitä asioita, jotka alun perin ajoivat meidät erilleen. Mutta joo, 90 prosenttia ajasta tauko tuhoaa parisuhteet, koska yleensä se meinaa sitä, että osapuoli joka haluaa tauolle, himoitsee petipuuhiin jonkun toisen kanssa. Näin hän ei menetä turvallista suhdettaan mutta ei joudu myöskään sietämään pettämisen aiheuttamaa syyllisyyttä.”

Muiden tapailu selvensi asioita

”Me pidimme sielunkumppanini kanssa noin puolen vuoden tauon, jolloin tapailimme myös muita. Olemme molemmat samaa mieltä siitä, että se on ollut paras asia, joka on tapahtunut meille. Kahden vuoden ylä- ja alamäkien jälkeen meillä on nykyään paljon enemmän hyvää. Minä sisäistin, että en koskaan löydä ketään yhtä ihanaa ja mies ymmärsi, kuinka helposti hän voisi menettää minut. Se oli isku vasten kasvoja, jonka tarvitsimme.”

Tauko voi johtaa myös eropäätökseen

“Etäisyys auttoi minua ymmärtämään, että en halua olla hänen kanssaan.”

”Tauko edellisen parisuhteeni aikana auttoi minua huikean paljon. Se sai minut ymmärtämään, että en ollut suhteessa lainkaan onnellinen, mutta pysyin hänen kanssaan koska pelkäsin yksinäisyyttä.  Se kuukausi, jonka ajan pidimme taukoa, auttoi minua sisäistämään, millaisen parisuhteen oikeasti ansaitsen. Nyt olen löytänyt uuden poikaystävän, jonka on aivan mahtava.”

Lue myös: Tuhoaako tauko suhteenne lopullisesti? 4 merkittävää tekijää

Lue myös: Milloin deittailusta tulisi pitää taukoa? Paljastavat merkit koottiin yhteen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat