Kuva: Shutterstock

Haihtuiko alkuhuuma? Pidä parisuhteen kipinä yllä helppojen vinkkien avulla

25.06.2018 19:15 - Emmi Moilanen - Luettu 2 124 kertaa

Niin yhteiset lomat kuin erilleen vietetty aikakin tuovat kaivattua piristystä parisuhteen arkeen.

Parisuhteen alkuvaiheessa perhoset lentelevät vatsassa ja omaa kumppania tuntuu katselevan kuin vaaleanpunaisten lasien läpi. On kuitenkin tavallista, että suhteen edetessä ja rakkauden arkipäiväistyessä myös alkuhuuma haihtuu.

Jos kaipaat alkuaikojen kipinää takaisin suhteeseenne, katso alta Elite Daily -sivuston tekemä listaus vinkeistä, joiden avulla pidät alkuvaiheen kipinän yllä pidempään.

Matkustelkaa yhdessä

Reissaaminen on loistava keino rikkoa ja piristää parisuhteen arkisia rutiineja. Matkan ei aina tarvitse suuntautua kauas ja maksaa maltaita, vaan jo hotelliviikonloppu naapurikaupungissa voi tuoda kaivattua vaihtelua arkeen. Yhteisen loman avulla saatte ajatuksiinne myös jotain, mitä odottaa yhdessä.

Rikkokaa rutiineja myös makuuhuoneen puolella

Alkuhuuman haihtuessa on tavallista, että myös seksielämä saattaa käydä rutiininomaiseksi. Kokeilkaa piristää petipuuhia esimerkiksi uusien alusvaatteiden, seksilelujen tai roolileikkien avulla. Keskustelkaa avoimesti siitä, mitä toivotte seksielämältänne.

Nähkää vaivaa treffi-iltojen eteen

Pitkän parisuhteen aikana kumppanin seuraan tottuu, ja usein kotisohva elokuvailtoineen houkuttelee enemmän kuin perinteisen deittien suunnittelu. Säännölliset treffi-illat tuovat kuitenkin vaihtelua parisuhteen arkeen ja muistuttaa teitä myös tapailunne alkuajoista, jolloin pelkästään toisen näkeminen sai perhoset lentelemään vatsanpohjassa.

Viettäkää aikaa myös erillänne

Jos haluatte pitää alkuhuuman yllä mahdollisimman pitkään, muistakaa, että myös parisuhteessa oma aika on ensiarvoisen tärkeää. Viettäkää siis iltoja myös erillään toisistanne omien ystävien tai perheen parissa. Tämä antaa teille tilaa myös ikävöidä toisianne ja huomata, kuinka tärkeäksi osaksi toistenne arkea olettekaan tulleet.

Aloittakaa uusi harrastus yhdessä

Yhteisen intohimon löytäminen uuden harrastuksen parista voi piristää yllättävällä tavalla myös parisuhdettanne. Uudet haasteet nimittäin ovat myös loistava keino vahvistaa välillänne vallitsevaa luottamusta.

Lue myös: Ällöttävät asiat, joita jokainen tekee parisuhteessa alkuhuuman päätyttyä - voitko samaistua?

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat