Kuva: Shutterstock

Turhauttaako ihastuksen kanssa viestittely? Asiantuntijat kertovat, miten saat nopeampia vastauksia

04.08.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Pitkät viestit kannattaa pilkkoa pienempiin osiin.

Viestittely uuden tuttavuuden kanssa voi olla joko todella ihanaa tai todella turhauttavaa. Turhauttavaa viestittelystä tulee siinä vaiheessa, kun toinen osapuoli on huomattavasti sinua laiskempi viestittelijä. Kun toiseen vasta tutustuu, ei millään haluaisi odottaa kahta päivää saadakseen vastauksen kysymäänsä kysymykseen. Onkin hyvä tietää muutama kikka, miten voi saada toisen vastaamaan nopeammin viesteihin. Elite Daily on kysynyt neuvoja tähän kahdelta deittailuasiantuntijalta.

Kysy avoimia kysymyksiä

Kannattaa välttää kysymyksiä, joihin voi vastata joko ”kyllä” tai ”ei”. Kun kysyt avoimemman kysymyksen, keskustelu pysyy elävänä pidempään. Näin neuvoo deittailuvalmentaja Chris Armstrong. Ei siis kannata kysyä, ”onko jotain paikkaa, mihin erityisesti haluaisit mennä syömään”. Parempi muotoilu on, ”millaista ruokaa sinun tekisi mieli”.

Pilko pitkät viestit lyhyemmiksi

Jos on paljon sanottavaa, tulee ehkä miettineeksi, kannattaako kaikki sanoa yhdessä ja samassa viestissä vai pilkkoako viesti pienempiin osiin. Armstrong neuvoo, että kannattaa lähettää mieluummin monta lyhyempää viestiä.

- Ihmiset eivät pysty keskittymään kovin pitkään kerrallaan, joten lyhyemmillä viesteillä varmistat, että kaikki tulee luetuksi, Armstrong sanoo.

Käytä gif-animaatioita

Humoristiset gif-animaatiot ovat hyviä keskustelun ryydittäjiä silloin, kun keskusteluyhteys on vasta aluillaan. Deittisovellus Tinder on jopa selvittänyt, että kun giffin lähettää aloitusviestinä keskustelussa, saa 30 prosenttia todennäköisemmin vastauksen kuin tavallisella viestillä. Chris Armstrong kuitenkin painottaa, että gif-animaatiot eivät toimi samalla tavalla enää vakavammassa viestittelyssä. Kun ihmisille on jo ehtinyt muodostua jonkinlainen ihmissuhde ja he haluavat viestitellä syvällisemmin, kannattaa luottaa kirjoitettuun tekstiin.

Aloita vaikeat keskustelut positiivisella sävyllä

Joskus tulee vastaan tilanne, jolloin haluaa ottaa jonkin ikävämmän asian esille viesteissään. Yleensä on parempi ottaa vakavat aiheet esille vasta kasvokkaisessa keskustelussa, jotta vältytään väärinkäsityksiltä. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Tällöin on hyvä tietää, millä tavalla vakavat asiat tulee nostaa pöydälle.

Armstrong neuvoo, että kannattaa alustaa varsinaista asiaa jollain positiivisella.

- Älä aloita viestiä asialla, joka saa toisen puolustuskannalle. Vetoa ensin sydämeen ennen kuin vetoat päähän. Ihmiset eivät halua vastaanottaa viestejä, jotka luovat välittömästi paineikkaan tilanteen, Armstrong sanoo.

Anna aikarajoja suunnitelmien tekemiselle

Jos sinun ja viestittelykumppanisi tavoitteena on sopia jostain konkreettisesta asiasta, kannattaa asiasta sopimiselle asettaa deadline.

- Jos jokin on tärkeää sinulle, ilmaise se toiselle. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden kunnioittaa toivettasi. Jos et koskaan kerro hänelle haluistasi suoraan, hän ei voi tietää mitä tarvitset etkä välttämättä saa sitä, neuvoo deittailuvalmentaja Mike Goldstein.

Kerro suoraan odotuksistasi tekstailun suhteen

Kuten edellä todettiin, suoraan asioista puhuminen helpottaa huomattavasti oman tahtonsa läpi saamisessa. Jos ja kun haluat saada vastaukset viesteihisi suhteellisen nopeasti, tämä kannattaa mainita viestikumppanille. Tuoreessa tutkimuksessa on selvitetty, että kumppanit, joilla on keskenään samanlaiset tekstailutavat ovat tyytyväisempiä parisuhteeseensa kuin muut parit.

Kiitä nopeasta vastauksesta

Kun palkitset viestikumppanisi nopeasta vastauksesta kiitoksella, hän todennäköisesti motivoituu vastailemaan yhtä nopeasti vastaisuudessakin.

- Kun kumppanisi tekee miten haluat, se antaa sinulle hyvän tilaisuuden kiittää ja näyttää arvostuksesi, neuvoo Goldstein.

Lue myös: 8 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa tekstiviestissä - katso

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat