Kuva: Shutterstock

Minkä ikäisenä nainen on haluttavimmillaan deittisovelluksissa? Tutkimuksen tulos karua luettavaa

16.08.2018 18:45 - Iiro Myllymäki

Miehet ja naiset ovat haluttavimmillaan hyvin eri ikäisinä.

Nettideittailu on raaka maailma. Vaikka kuinka puunaisi Tinder-profiiliaan parempaan kuntoon, ei voi koskaan mennä takuuseen, että ne kaikkein kiinnostavimmat tyypit antavat tykkäyksensä. Voi olla hyvin pienestä kiinni, kiinnostuuko deittisovelluksessa toisesta ihmisestä vai ei. Osaltaan se voi olla kiinni myös iästä.

Muun muassa New York Times uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin, minkä ikäisinä heteroseksuaaliset naiset ja miehet ovat kaikkein haluttavimmillaan deittisovelluksissa. Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naisten ja miesten välillä on tässä merkittävä ero. Siinä missä naiset ovat haluttavimmillaan 18-vuotiaina, miehillä vastaava ikä on 50.

Etenkin naisten iästä saatu tulos yllätti tutkija Elizabeth Bruchin.

- Se yllätti, että haluttavuus tasaisesti laski siitä, kun nainen on 18 siihen, kun nainen on 65-vuotias, ja sekin yllätti, miten jyrkkä se lasku oli, sosiologian professori Bruch sanoo.

Tutkimuksessa tutkittiin lähes 200 000:ta ”suositun, ilmaisen deittisovelluksen” käyttäjää. Heidän haluttavuuttaan määriteltiin muun muassa tutkimalla heidän vastaanottamiensa ja lähettämiensä viestien perusteella. Erityisesti katsottiin sitä, kuka tekee viestittelyssä aloitteen, sillä viestittelyn aloittajan voi tulkita olevan viestisuhteessa se vähemmän haluttava osapuoli.

Mistä tulokset sitten kertovat? Teknologiaan ja ihmissuhteisiin keskittynyt kehityspsykologi Michelle Drouin kertoo New York Timesille, että tulokset ovat linjassa pariutumisen evoluutiotekijöiden kanssa. Nainen on hedelmällisimmillään parikymppisenä, kun taas miehellä ei ole kiire pariutua saadakseen lapsia. Drouinin mukaan uusi tutkimus vahvistaa myös aiemmissa tutkimuksissa havaittua suuntausta, jossa miehet arvottavat naiskumppanin etsinnässä enemmän ulkonäköä kuin naisen tulotasoa tai naisella olevaa valtaa.

Tutkija Elizabeth Bruch huomauttaa, että miehen haluttavuus näyttää olevan sitä suurempi, mitä enemmän miehellä on koulutusta. Koska naisten tutkittiin olevan miesten mielestä haluttavimmillaan 18-vuotiaina, on selvää, että miehet eivät vastaavalla tavalla halua kumppaniltaan korkeaa koulutustasoa. Kehityspsykologi Drouinin mielestä koulutuksen vähäinen arvottaminen miesten taholta saattaa kertoa siitä, että miehet uskovat korkeasti koulutettujen naisten panostavan enemmän työ- kuin perhe-elämään.

Yksi tutkimuksen tuloksista oli myös se, että ihmiset lähettävät deittisovelluksessa aloitteellisesti viestejä niille, joita he pitävät itseään viehättävämpinä.

Lue myös: Turhauttaako ihastuksen kanssa viestittely? Asiantuntijat kertovat, miten saat nopeampia vastauksia

Lähteet: New York Times, Science Advances

Kilpailut

Uusimmat