Kuva: Shutterstock

Onko parisuhde vaarassa muuttua myrkylliseksi? Paljastavat merkit listattiin

22.08.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Eräs hälytysmerkki on se, että kumppani tuntuu saavan sinusta usein huonoimmat puolesi esiin.

Parisuhteessa kumppanukset oppivat tuntemaan toisensa lähes yhtä hyvin kuin itsensä. On normaalia, että kasvamme ihmisinä, emmekä pysy vuodesta toiseen samanlaisena. Jos suhde kuitenkin on melko tuore ja sinusta tuntuu, että kumppanisi käytös on muuttunut lyhyessä huonompaan suuntaan, on mahdollista, että myös parisuhteenne muuttaa ennen pitkää muotoaan myrkylliseksi.

Elite Daily -sivusto haastatteli käyttäytymistieteilijä Clarissa Silvaa. Silva listasi merkit, jotka paljastavat, että tuore parisuhde on vaarassa muuttua myrkylliseksi ja henkisesti kuorimittavaksi.

Merkit, jotka enteilevät vaikeuksia parisuhteessa:

1. Kumppani välttää päivittämästä sosiaalisen median tileilleen kuvia, jotka paljastavat hänen olevan parisuhteessa. Tämä pätee erityisesti silloin, jos hän on muutoin hyvin aktiivinen somessa.

2. Huomaat, että elämässäsi on jatkuvasti enemmän draamaa kuin aikaisemmin. Valitat usein myös ystävillesi tuoreen seurustelusuhteenne kipukohtia.

3. Alat havaita kumppanisi käytöksessä samanlaisia merkkejä, kuin aiemmissa huonoissa parisuhteissasi on ollut. Näitä voivat olla esimerkiksi valehtelu tai vaikeus tehdä kompromisseja.

4. Et ole parhaimmillasi kumppanisi kanssa, sillä hänellä on taipumus saada myös huonoimmat piirteesi esille.

5. Mieltäsi vaivaa ajatus, että joudut tyytymään parisuhteessa liikaa ja arvelet, että elämällä voisi olla sinulle yhä paljon muutakin tarjottavanaan.

6. Riitelette hyvin usein – useammin kuin tuoreen pariskunnan mielestäsi pitäisi.

7. Huomaat, että kumppanisi käytös on muuttunut deittailunne alkuajoista, ja hän tuntuu olevan aivan toisenlainen persoona kuin tutustuessanne.

Lue myös: Onko parisuhteessa tärkeämpää luottamus vai rakkaus? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: Parisuhteessa olon parhaat ja huonoimmat puolet listattiin - voitko samaistua?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat