Kuva: Shutterstock

"Luottaisin omiin kykyihin jo aiemmin" - Neuvot, jotka naiset antaisivat nuoremmalle itselleen

25.08.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Parempi itseluottamus ja laatuaika pienten lasten kanssa ovat asioita, joita naiset olisivat toivoneet enemmän nuoruusvuosiinsa.

Elämänkokemuksen karttuessa opimme itsestämme ja omista vahvuuksistamme koko ajan lisää. Kun katsoo elämää taaksepäin, saattaa joskus tuntua siltä, että asiat olisi pitänyt tehdä jo vuosikausia sitten toisin.

Healthline.com-sivusto kysyikin naisilta, millaisen neuvon he antaisivat nuoremmalle itselleen. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Parempi luottamus omiin kykyihin

”Tiesin jo nuorena, että kuka olen ja mitä haluan elämältäni. Mutta jos muuttaisin jotain, olisin luottanut enemmän kykyihini jo paljon nuorempana.

Toivon, että olisin aikaisemmin ymmärtänyt intohimoni kirjailijana ja kehittänyt kykyjäni. Olin kuitenkin kärsimätön ja lopetin tai vaihdoin kursseja heti, jos menestys ei tullut nopeasti.”

Enemmän laatuaikaa lapsen kanssa

”Toivon, että olisin viettänyt enemmän aikaa leikkien lapseni kanssa, kun hän oli nuorempi. Olin kuitenkin päätoiminen opiskelija, töissä ja hoidin vielä sairasta siskoani.

Toivon todella, että olisin sysännyt velvollisuudet syrjään ja viettänyt enemmän teehetkiä hänen ja täytettyjen pehmolelujensa kanssa.”

Enemmän tanssia

”Olin aina hyvin itsetietoinen ja päätin jo ennen kuin täytin kaksikymmentä, että en tanssi. Kun juhlissa pysyttelin seinäruusuna, muut ihmiset ilmaisivat itseään liikkuen musiikin tahtiin.

Sanon aina lapsilleni, että jos voisin mennä ajassa taaksepäin, tanssisin paljon enkä välittäisi mitä ihmiset ajattelevat. Eivät he luultavasti muutenkaan olisi katsoneet juuri minua.”

Hillitymmät mielipiteet

”Olisin vetänyt henkeä ennen kuin reagoin ja olisin halunnut ymmärtää, ettei minulla tarvitse olla mielipidettä aivan kaikkeen."

Vähemmän ulkonäöstä murehtimista

”Kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen ikävuoden välillä työskentelin yrityksessä, jonka työtehtävissä joudun välillä esiintymään kameralle. En juuri koskaan ohittanut peiliä korjaamatta kampaustani tai lisäämättä huulipunaa. Menetin yöuniani sen takia, että olin nähnyt miltä kaksoisleukani näyttää, kun puhun tai nauran.

Mieheni ja ystäväni hyväksyvät ja rakastavat minua juuri sellaisena kuin olen, eikä ulkonäköni takia. Haluan keskittyä enemmän sisäiseen kauneuteeni ja vahvuuteeni.”

Lue myös: Naiset kertovat: Mikä parisuhteessa on kaikkein parasta?

Lue myös: Naisen paljastus suihkutavoistaan jakoi nettikansan kahtia - ällöttävää vai ei?

Lähde: Healthline

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat