Kuva: Shutterstock

Onko seksilelu sovelias häälahja?

23.09.2018 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Seksilelun lahjoittamisessa on monta vaaran paikkaa.

Häälahjan pohtiminen voi olla hankalaa. Mikä on tarpeeksi hyödyllinen mutta samalla juhlava lahja? Mikä lahja kuvastaa naimisiin menevää pariskuntaa parhaiten? Näiden kysymysten lisäksi mieleen saattaa juolahtaa myös kysymys: onko soveliasta antaa hääparille lahjaksi seksilelu?

Seksilelu voi olla pariskunnalle hyödyllinen ja mieleinen lahja, mutta sen lahjoittamiseen liittyy myös riskejä. Voidaanko lahjaa pitää mauttomana ja häiden arvoa alentavana? Voiko lahjan tulkita niin, että lahjan antaja olettaa pariskunnan seksielämän olevan tylsää ja siksi kaipaavan seksileluja? Brittiläinen Metro-lehti kysyi asiaa Lovehoney-seksilelufirman asiantuntijalta Cecile Sharpelta. Hänen mukaansa tärkeintä on miettiä, kuinka läheinen suhde lahjan antajalla on lahjan saajiin.

- Sen, onko seksilelun antaminen häälahjaksi hyvä idea, voi mitata sillä, miten luontevasti ystäväsi puhuu seksistä. Jos puhutte seksistä usein ja tiedät, että ystävälläsi on jo entuudestaan seksileluja, sitten voi olla ihan okei antaa lahjaksi vaikka pariskunnille suunniteltu vibraattori tai penisrengas, Sharpe sanoo.

Jos lahjan antaja ei ole aivan varma hääparin suhtautumisesta seksileluihin, kannattaa pysyä pariskunnan lahjatoivelistassa tai valita jokin astetta ylellisempi seksilelu, Sharpe neuvoo. Tällainen luksusvaihtoehto voi olla esimerkiksi hierontakynttilä tai hierontaöljy.

(kuva: Shutterstock)

Kannattaa myös miettiä, miten pariskunta mahdollisesti suhtautuisi seksilelulahjan avaamiseen sukulaisten edessä. Jos olet ostanut seksilelun lahjaksi, kannattaa siitä varoittaa pariskuntaa etukäteen, jotta he voivat itse päättää, avaavatko he lahjan julkisesti vai eivät.

Ennen seksilelulahjan hankkimista kannattaa varmistaa, että pariskunta ei suhtaudu siihen vitsinä tai heidän kustannuksellaan pilailemisena. Toimittaja Joe Lo kertoo Metrolle, että jotkut voivat ottaa seksilelulahjan vihjailuna siitä, että pariskunnan seksielämä alkaisi vasta heidän mentyään naimisiin. Kuten kaikki tietävät, tämä on etenkin länsimaisissa kulttuureissa nykyään harvinaista.

Jos kuitenkin tiedät, että hääpari on pidättäytynyt esiaviollisesta seksistä, voi olla hyvä idea ostaa jokin lahja piristämään heidän alkavaa yhteistä seksielämäänsä. Ei kuitenkaan kannata säikäyttää paria millään liian rajulla lelulla. Tässäkin tapauksessa tärkeintä on miettiä, millainen suhde sinulla itselläsi on lahjan saajiin ja onko teillä tarpeeksi läheinen ja luottamuksellinen suhde tällaisen lahjan antamiseen.

Seksilelua ei kannata lahjoittaa pariskunnalle, josta vain toinen osapuoli pitää lahjasta. Varmista siis, että pariskunnan molemmat osapuolet ovat avoimia seksilelujen kokeilemiselle.

Lue myös: Maat, joihin seksilelujen tuominen on jyrkästi kielletty - mukana suomalaisten suosimia lomakohteita

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat