Kuva: Shutterstock

Ethän tyydy keskinkertaiseen parisuhteeseen? Keskustelut, jotka tulisi käydä jo suhteen alussa

16.10.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Ensimmäisen vuoden aikana tulisi keskustella niin luottamuksesta, yhteisistä tavoitteista ja perhekeskeisyydestä.

Parisuhteen ensimmäisen vuoden aikana kumppanukset tutustuvat toisiinsa yhä paremmin. Suhteen alkuvaiheessa tulisi keskustella myös yhteisistä tavoitteista sekä esimerkiksi siitä, mitä vakavaan parisuhteeseen sitoutuminen kummallekin osapuolelle tarkoittaa.

Bustle-sivusto listasi kysymykset ja keskustelun aiheet, jotka tulisi käydä oman kumppanin kanssa läpi parisuhteen ensimmäisen vuoden aikana.

Oletteko jo keskustelleet näistä?

1. Kerro, uinka toivot sinua kohdeltavan, kun olet surullinen tai huonolla tuulella. On hyvä myös tietää, kuinka kumppani toivoo sinun olevan tukena hänen huonoimpina hetkinään.

2. Suhteen alussa on hyvä keskustella myös siitä, mitä vakava parisuhde ja sitoutuminen teille tarkoittaa.

3. Kertokaa toisillenne myös, millainen hyvä parisuhde on juuri teidän mielestänne.

4. Keskustelkaa myös siitä, mihin suuntaan toivotte parisuhteenne etenevän ja millaisia yhteiset tulevaisuuden suunnitelmanne ovat.

5. Kun parisuhde on vakavalla pohjalla, myös keskustelu lapsien hankkimisesta on ajankohtainen. Varmistukaa siitä, että olette samalla sivulla jälkikasvun hankkimisen suhteen.

6. Keskustelkaa myös omista henkilökohtaisista unelmistanne ja tavoitteista, jotka koskevat esimerkiksi työuraa. Kumppanusten on hyvä tietää, kuinka paljon esimerkiksi työelämän eri vaiheet verottavat yhteistä laatuaikaa parisuhteesta.

7. Selvittäkää myös, kuinka perhekeskeisiä olette ja kuinka paljon haluatte viettää aikaa sukulaistenne kanssa. Tämä keskustelu selkeyttää esimerkiksi sitä, millä tavalla ja missä vietätte lomanne sekä tulevat juhlapyhät.

Lue myös: Onko seurustelusuhde hiipumassa pelkäksi kaveruudeksi? Paljastavat merkit listattiin

Lue myös: 10 piirrettä, jotka tulisi löytyä onnellisesta parisuhteesta - täsmäävätkö omaasi?

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat