Kuva: Shutterstock

Pelasta eron partaalla oleva suhde - neuvot, joita tulisi kokeilla ennen suhteen päättämistä

02.11.2018 11:15 - Emmi Moilanen

Eron partaalla olevan parin on hyvä pohtia esimerkiksi sitä, mitkä seikat saivat heidät alunperin ihastumaan toisiinsa.

Parisuhteen aikana pariskunta kokee niin kukoistavaa onnea kuin vaikeampiakin aikoja. Jos vastoinkäymiset ovat kuitenkin jatkuneet pitkään ja rakkaus tuntuu hiipuneen, on tavallista, että eroaminen alkaa kolkutella mielessä. Hätiköityä päätöstä ei kannata tehdä, sillä on olemassa useita keinoja, joiden avulla kuihtuneen suhteen voi saada elpymään.

Your Tango -sivusto listasi keinot, joita jokaisen pariskunnan tulisi kokeilla ennen päätöstä parisuhteen päättämisestä.

Asiat, joita kokeilla ennen päätöstä erota:

1. Pohtikaa, mitkä asiat alun perin toivat teidät yhteen. Ovatko nämä yhä sellaisia asioita, joiden puolesta teidän molempien mielestä kannattaa taistella?

2. Rikkokaa ne juurtuneet rutiinit ja tapanne, jotka tuntuvat usein aiheuttavan riitoja välillenne. Tapojen muuttaminen voi tuoda yllättävän avun myös parisuhdeongelmiin.

3. Keskustelkaa perinpohjaisesti, onko yhteisen historianne haamut ja luurangot niin raskaita, että annatte niiden vaikuttaa myös nykyhetkeenne. Päättäkää yhdessä jättää vanhat erimielisyydet menneisyyteen ja varmistukaa siitä, että olette kokeilleet aloittaa puhtaalta pöydältä ennen eropäätöksen tekemistä.

4. Jos läheisyyden puute on muodostunut suhteessanne ongelmaksi, keskustelkaa yhdessä siitä, mistä tämä on saanut alkunsa. Tiedostamalla ongelman lähteen, intiimiä suhdetta on helpompi lähteä rakentamaan uudelleen.

Lue myös: Lopeta parisuhderiita terveellä tavalla - yksi keino ylitse muiden

Lue myös: Oliko eroaminen oikea päätös? 5 varmaa merkkiä paljastaa

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lähde: Your Tango

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat