Kuva: Shutterstock

Kulmakarvat vaikuttavat siihen, kuinka "vaimomateriaalia" nainen on - hämmentävä tutkimus julki

14.01.2019 22:45 - Senni Loikala

Paksut kulmakarvat naisella kiehtoivat tutkimukseen osallistuneita miehiä. He eivät pistäisi pahakseen, jos tulevan kumppanin kulmakarvat olisivat näyttävät.

Oaklandin yliopiston tutkijat tahtoivat selvittää, millaisia kasvonpiirteitä miehet ja naiset pitävät puoleensavetävinä vastakkaisella sukupuolella. Tuhat miestä ja naista arvioivat erilaisia kasvokuvia, ja yksi tuloksista yllätti tutkijoita:

- Paksuja kulmakarvoja pidettiin puoleensavetävinä naisilla, tutkija Lisa Welling kertoo.

Tutkijat pohtivat, että paksut kulmakarvat saattavat luoda mielikuvan, että henkilö pitäisi itsensä huolittelua arvossa.

- On myös mahdollista, että mieltymys paksuihin kulmakarvoihin heijastelee nykyisiä kauneustrendejä. Olipa syy mikä tahansa, niitä pidettiin haluttuna ominaisuutena erityisesti pitkäaikaisten suhteiden kohdalla ja jopa avioliitossa.

Miesosallistujien mieltymys paksuihin kulmakarvoihin yllätti tutkijat, koska aiemman tutkimuksen mukaan niihin yhdistyivät maskuliinisuus ja dominoivuus.

- Tutkimustuloksemme osoittavat, että ihmiset vetävät enemmän johtopäätöksiä kulmakarvojen perusteella, kuin aiemmin on oletettu, tutkija Justin Mogilski summaa.

Tutkimus julkaistiin Frontiers In Psychology -lehdessä.

Monet voivat kuitenkin pitää suotavana, että tulevalle kumppanille on myös muita kriteerejä kuin kulmakarvat.

Lue myös: Kulmakarvat voivat paljastaa ihmisestä enemmän kuin uskoitkaan – voit tunnistaa jopa narsistin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat