Kuva: Shutterstock

Eksän toteamat syytökset, jotka voivat johtaa luottamuspulaan myöhemmin – lue, kuinka ratkoa ongelma

06.04.2019 10:15 - Emmi Moilanen

Ikävät sanat voivat aiheuttaa syviä haavoja, joita ei päältä päin näe.

Joskus erot voivat olla riitaisia tai suhde voi muuten vain päättyä riitaisissa tunnelmissa. Yksi isoimmista ongelmien aiheuttajista on yleensä se, jos toinen osapuoli pyrkii tahallisesti loukkaamaan entistä rakastaan. Nämä sanat voivat aiheuttaa syvempiä haavoja kuin ulkopuolelta voi nähdä, ja vaikean eron jälkeen esimerkiksi luottamuspula voi jäädä vaivaamaan myös uusia ihmisiä tapaillessa.

Jos entinen kumppani on paljastunut suhteen aikana tai sen päättyessä valehtelijaksi, on mahdollista, että alla olevien lauseiden kuuleminen on altistanut sinut luottamusongelmille tulevissa ihmissuhteissasi. Pääset lukemaan alta Elite Daily -sivuston tekemän listauksen.

Toistuivatko edellisessä suhteessasi nämä?

1. ”Voit tietenkin luottaa minuun.”

2. ”Sinä tässä olet se, jonka tunne-elämässä on jokin pahasti vialla.”

3.” Olet huono sängyssä eikä seksielämämme tyydytä minua.”

4. ”On sinun syysi, että…”

Kuinka päästä orastavasta luottamusongelmasta eroon?

Jos ylläolevat lauseet ovat kuuluneet vakiokalustoon edellisessä suhteessasi ja tunnet, että sinun on enää vaikea luottaa potentiaalisiin uusiin seurustelukumppaneihin, muista, että ongelman tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti toipumista.

- Ihan ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä, on kysyä itseltään; olivatko eksän puheet oikeasti totta vai valetta, vinkkaa parisuhdeterapeutti Gary Brown.

Hän painottaa myös, että itselleen on oltava armollinen erosta toipuessa.

- Kukaan meistä ei ole täydellinen ja valmis. Meillä saattaa olla henkisiä muureja mitä rakkauteen tulee. Ero on loistava tilaisuus työstää itseään ja oppia lisää, Brown jatkaa.

Myös deittailuvalmentaja Diana Dorell korostaa lempeän asenteen tärkeyttä, eikä turhaa syyllisyyden tunnetta pitäisi kantaa mukanaan liian pitkään. Oman ajan merkitys korostuu eron jälkeen.

- Tärkeintä on antaa anteeksi itselleen kaikki se, mistä saatat tuntea syyllisyyttä. Kun annat itsellesi uuden alun ja energian, et todennäköisesti kanna ongelmia mukanasi enää seuraavan parisuhteeseen.

- Alun varautuneisuus ei ole aina huono asia, mutta kun sitoudut uuteen parisuhteeseen, on hyvä alkaa myös avautua omaan tahtiin. Puhu kumppanillesi siitä, miksi asiat saattavat viedä kohdallasi hieman enemmän aikaa, hän jatkaa.

Lue myös: Miehet kertovat: Missä vaiheessa tapailusuhteen voi virallistaa seurusteluksi?

Lue myös: Onko seurustelusuhde hiipumassa pelkäksi kaveruudeksi? Paljastavat merkit listattiin

Lue myös: Oliko eroaminen oikea päätös? 5 varmaa merkkiä paljastaa

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat