Kuva: Shutterstock

Missä päin Suomea orgasmi saavutetaan kumppanin kanssa useimmin? Kysely selvitti

04.04.2019 09:11 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lapissa nautitaan kyselyn mukaan seksistä ilman orgasmiakin.

Kaalimato selvitti suomalaisten ajatuksia seksistä kyselytutkimuksen avulla. Tulosten perusteella kävi ilmi, että eri puolilla Suomea seksiin liittyvät asiat saatetaan kokea hyvinkin eri tavalla.

Itä-Suomessa asuvista 61 prosenttia kertoo saavansa orgasmin lähes aina harrastaessaan seksiä kumppanin kanssa. Toiseksi useimmin orgasmin saavuttavat lappilaiset, joista 58 prosenttia kertoo laukeavansa lähes aina kumppanin kanssa seksiä harrastaessaan. Länsi-Suomessa sen sijaan 55 prosenttia saa orgasmeja lähes aina ja Etelä-Suomessa enää 51 prosenttia.

Myös näkemykset orgasmin merkityksestä. Yli puolet (53 %) itäsuomalaisista kertoo, että hyvä seksi päättyy heidän mielestään aina orgasmiin. Muualla Suomessa orgasmiin ei suhtauduta yhtä tiukasti. Esimerkiksi länsisuomalaisista 40 prosentin mielestä hyvän seksin määrittelee orgasmin saavuttaminen joka kerta. Etelä-Suomessa samaa mieltä on 42 prosenttia ja Lapissa 41 prosenttia.

Lappilaiset (58 %) nauttivat selvästi eniten seksistä ilman orgasmia. Itäsuomalaisista sen sijaan vain 46 prosenttia kertoo nauttivansa seksin harrastamisesta, vaikka se ei päättyisikään laukeamiseen. Etelä-Suomessa puolet (50 %) ja Länsi-Suomessa lähes puolet (49 %) nauttivat seksistä myös ilman orgasmin saavuttamista.

– Jokainen määrittelee itse, millainen seksi on hyvää. Kannattaa silti rohkeasti etsiä muitakin tapoja iloita seksistä kuin pelkän orgasmin kautta. Jos seksiin suhtautuu liian orgasmikeskeisesti, muuttuu se usein suorittamiseksi ja seksin laatu voi kärsiä, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.

Lue myös: Seksi ensimmäisillä treffeillä kannattaa - asiantuntijat kertovat miksi

Lue myös: Seksin harrastaminen vaikuttaa aivoihin monin tavoin - edistää muun muassa muistin toimintaa

Kilpailut

Uusimmat