Kuva: Shutterstock

Miksi mies kärsii haluttomuudesta? Seksuaaliterapeutti kertoo

17.04.2019 20:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Joka kymmenes mies kärsii haluttomuudesta.

Seksuaalinen haluttomuus on yllättävän yleistä myös miesten keskuudessa. Kaalimato.comin julkaiseman tiedotteen mukaan suomalaisista miehistä jopa kymmenes kärsii seksuaalisesta haluttomuudesta.

Suomalaisista miehistä seitsemän prosenttia kertoo kokeneensa haluttomuutta harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa viimeisen vuoden aikana. Naisilla vastaava luku on 13 prosenttia. Vaikka seksuaalinen haluttomuus on yleisempää naisilla, koskettaa aihe myös miehiä.

– Miehen seksuaalisen haluttomuuden taustalla olevia syitä voivat olla muun muassa stressi, masennus, ahdistus, päihteiden käyttö, epäterveelliset elämäntavat, lääkitykset, parisuhdeongelmat ja testosteronivaje. Myös erektiohäiriöillä on merkittävä vaikutus miehen seksuaaliseen halukkuuteen: jopa lähes puolella erektiohäiriöpotilaista seksuaalinen halu on heikentynyt, Annukka Lavikainen kertoo.

Lavikainen kannustaakin kaikkia haluttomuuden kanssa kamppailevia keskustelemaan kumppanin kanssa, jotta asiaan voidaan löytää ratkaisu. Hän myös kehottaa opettelemaan seksuaalista nautintoa myös ilman yhdyntää.

– Jos miehen seksuaalinen mielenkiinto ja halu ovat selkeästi muuttuneet normaalitilaan nähden ja siitä on haittaa miehelle itselleen, kannattaa haluttomuuden syitä lähteä tutkimaan lääkärin kanssa ja kohdistaa hoito niihin, Lavikainen neuvoo.

- Opetelkaa alusta alkaen nauttimaan seksistä myös muilla tavoilla kuin yhdynnän kautta. Kun muuttuvat elämäntilanteet ja ikä tuovat mukanaan erilaisia haasteita seksin saralle, voidaan ja osataan tuottaa nautintoa myös muilla tavoilla. Monipuolinen seksi saattaa lisätä seksihaluja, joten tehkää seksistä mahdollisimman vaihtelevaa ja molempia tyydyttävää.

Lue myös: Suomalaiset harrastavat mielellään seksiä julkisella paikalla - lue tositarinat

Lue myös: Kuinka moni nainen ja mies on teeskennellyt orgasminsa? Tutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat