Kuva: Shutterstock

Naiset paljastavat: 'Miksi en halua palata yhteen eksäni kanssa vaikka rakastankin häntä?'

22.04.2019 13:15 - Emmi Moilanen

Omien rajojen ja arvojen takana seisominen on yksi yleisimmistä syistä, minkä takia eksän kanssa ei haluta palata yhteen.

Parisuhteen päättyminen ei aina tarkoita sitä, että rakkaus loppuisi totaalisesti. Joskus osapuolet jopa huomaavat kaipaavansa toisia niin paljon, että ennen pitkää haluavat palata yhteen. Toisinaan käy niin, että voimakkaat tunteet säilyvät, mutta järki sanoo, että elämää on parempi jatkaa pysyvästi erillään.

Elite Daily -sivusto kokosi yhteen naisten kertomuksia siitä, minkä takia he eivät missään nimessä halua palata yhteen entisen seurustelukumppaninsa kanssa. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Yhteen ei pidä palata vain näyttämisen halusta

”Eron jälkeen ensimmäisten viikkojen ajan ajattelin vain, että rakastan miestä ja haluan olla vain hänen kanssaa. Sitten tajusin, etten aiemmin ymmärtänyt sitä, että ansaitsen enemmän. Viitteitä tästä oli ollut jo ilmassa, sillä hän ei kyennyt olemaan kovin hyvä poikaystävä. Luulen, että halusin hänet aluksi takaisin tottumuksesta tai siitä, että voisin näyttää muille sen, ettei suhteemme ollut pelkkää ajan hukkaa.”

Aina uudelleen rikottu luottamus

”Minun piti palata yhteen eksäni kanssa, mutta hän ei koskaan oikeasti muuttunut. Mies petti minua kerran, kun olimme tauolla ja eromme jälkeen hän makasi yhden ystäväni kanssa. Mies sanoi, että haluaa muuttua ja pyysi, että annan aikaa vuoden. Hän muka viestittelisi minulle joka ilta kivoja asioita.

Uskon vahvasti muutokseen, mutta kumppani rikkoi luottamuksen sekä särki sydämeni. Viikkoa tai kahta myöhemmin hän kysyi, olisinko valmis yrittämään uudelleen. No enpä ollut, miten olisin voinut? Vihdoin olin rehellinen itselleni ja mies lähti sekä esti minut jokaisessa paikassa. En tiennyt oliko hän loukkaantunut vai pelkästään lapsellinen.”

On tärkeää tuntea omat rajat

”Rajat ovat tärkeitä. Jos otat kumppanin takaisin kaiken sen jälkeen mitä on tapahtunut, se olisi vain merkki siitä, että hyväksyt tapahtuneen. Että on ok kohdella toista huonosti, jos hän vain pahoittelee jälkeenpäin. Minun piti olla vahva ja vetää raja johonkin.”

Eksällä saattoi olla suurempi vaikutus elämääsi kuin huomaatkaan

”Unelmoin eksästäni aina aika ajoin, mutta todellisuudessa minulla ei ole mitään halua palata yhteen hänen kanssaan. Rehellisesti kyse voi olla siitä, että eksä vaikutti sinuun aikanaan enemmän kuin uskotkaan tai et ole vielä käsitellyt eroanne riittävästi, jos haikailet hänen peräänsä.”

Huonot muistot kumoavat hyvät piirteet

”Erosta on kolme vuotta eikä ole enää haaveen ripettäkään siitä, että haluaisin palata hänen kanssaan yhteen. Olen pisteessä, jossa näen 50 huono asiaa hänessä, enkä pysty enää muistelemaan niitä hyviä asioita, joita hän on tehnyt.”

Lue myös: Naiset muokkasivat itsensä "täydellisiksi" - paljon puhuva video kerää kiitosta, katso

Lue myös: Naiset kertovat: Mikä parisuhteessa on kaikkein parasta?

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat