Kuva: Shutterstock

Tavat, joilla huomaamattasi teet parisuhteestanne onnettoman – 6 hälytysmerkkiä, joita tarkkailla

05.05.2019 20:15 - Emmi Moilanen

Liika vaativuus ei tee hyvää parisuhteelle. Ongelmille altistaa myös se, että toinen unohtaa ilmaista kiitollisuutta kumppaniaan kohtaan.

Parisuhteessa eläminen ei aina ole pelkästään ruusuilla tanssimista, vaan myös riidat ja niiden selvittäminen kuuluu pariskunnan arkeen. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että riidattomassa ja näennäisen seesteisessäkin parisuhteessa kumppanukset kokevat olevansa onnettomia.

Your Tango -sivusto selvitti, millaisilla tavoilla saatat tehdä parisuhteesta vaikean ja onnettoman jopa huomaamattasi.

6 hälytysmerkkiä:

1. Jätät säännöllisesti kumppanisi huomiotta – olipa kyse sitten keskustelusta ja kuulumisten vaihtamisesta tai hänen läheisyydenkaipuustaan.

2. Kehonkielesi on usein sulkeutunutta. Tästä viestivät esimerkiksi välinpitämätön olankohauttelu, puuskassa olevat kädet tai maahan suunnattu katse silloin, kun kumppani haluaisi keskustella kanssasi.

3. Olet unohtanut täysin läheisyyden ja intiimin suhteen vahvistamisen tärkeyden – tai et ehkä ole vain viime aikoina jaksanut välittää näihin seikkoihin panostamisesta.

4. Unohdat osoittaa kunnioitusta ja kiitollisuutta kumppaniasi kohtaan silloin, kun hän sitä eniten ansaitsisi.

5. Omahyväiset piirteesi ovat alkaneet korostua ja annat usein vain omalle vaivannäöllesi arvoa kumppanin tekemien kompromissien ja uhrausten sijaan.

6. Olet muuttunut vaativaksi ja saatat joskus itsekin huomata, että suustasi lipsahtaa aivan mahdottomia vaatimuksia kumppania kohtaan.

Lue myös: Lauseet, joilla ehkäiset riidat parisuhteessa - oletko jo kokeillut?

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lue myös: 10 asiaa, jotka hyvinvoiva parisuhde tarvitsee - toteutuvatko omassa suhteessasi?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat