Kuva: Shutterstock

2 haitallista ajatusta paljastaa, että et ehkä arvosta itseäsi riittävästi – kuulostavatko tutuilta?

08.05.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Omista rajoista kiinni pitäminen sekä oman ajan arvostus ovat asioita, jotka jokaisen tulisi oppia.

Uutisoimme aiemmin pienistä teoista, joilla kohotat nopeasti itsetuntoa ja hyvinvointiasi. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Jos sinusta useista yrityksistä huolimatta kuitenkin tuntuu jatkuvasti siltä, että omanarvon tuntosi ei millään nouse, on mahdollista, että toistat ajatuksissasi kahta negatiivista kehää. Your Tango -sivusto selvitti, millaiset ajatukset saattavat hidastaa itsetunnon vahvistumista.

Sorrutko näihin?

1. Ajat itsesi usein loppuun palamisen partaalle, koska haluat miellyttää kaikkia. Sinulla on vaikeuksia kieltäytyä auttamasta muita, vaikka tiedät etukäteen, että aikasi on kortilla ja olo on jo valmiiksi uupunut.

Saatat ajatella usein, että sinun tulisi vain oppia järjestämään ajankäyttöäsi paremmin. Haasta itsesi priorisoimaan myös oma aikasi riittävän korkealle ja varaa kalenteriin niin kutsuttua tyhjää aikaa, joka on pelkästään itsesi hemmottelulle.

2. Sinusta tuntuu usein, että et ole tarpeeksi tai tee asioita riittävän tehokkaasti. Tunne saattaa piinata sinua sitkeästi siitäkin huolimatta, että uhraat paljon omaa aikaasi muiden hyvinvoinnista huolehtimiseksi. Yritä kuitenkin silloin tällöin katsella itseäsi ulkopuolisen silmin; mitä kaikkea olet saanut päivän aikana hoidetuksi tai millaisia tavoitteita olet jo saavuttanut?

Pohdi, millä tavalla kehuisit esimerkiksi ystävääsi näistä suorituksista. Tätä suhtautumistapaa on hyvä oppia soveltamaan myös itseensä.

Lue myös: Vaivaako itseluottamuksen puute? Julkkisnaisten itsetuntoa nostavat voimalauseet koottiin yhteen

Lue myös: Ikä jolloin nainen on itsevarmin - yllättääkö?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat