Kuva: Shutterstock

'Muut luulevat, etten ole enää kiinnostunut miehestäni' - Naiset kertovat, kuinka haluttomuus muuttaa elämää

13.06.2019 22:45 - Emmi Moilanen

Haluttomuus rasittaa parisuhdetta ja osapuolten välejä, eikä ongelman ratkaiseminen ole aina niin helppoa.

Seksihalujen katoaminen voi johtua monesta eri syystä; parisuhteen ongelmista, tietyistä lääkkeistä tai stressaavasta elämäntilanteesta. Haluttomuus rasittaa parisuhdetta ja osapuolten välejä, eikä ongelman ratkaiseminen ole aina niin helppoa.

Glamour-sivusto päästi ääneen naiset, jotka ovat kokeneet haluttomuutta. Kuinka seksihalujen katoaminen vaikuttaa parisuhteeseen ja elämään ylipäänsä?

”Muut saattavat luulla, että en ole enää kiinnostunut miehestäni”

”Minulle alhainen libido tarkoittaa sitä, että aivot ja kroppa ei yhdistä pisteitä oikein – ne eivät kykene kommunikoimaan seksihaluista. Kun ulkopuolinen saattaa luulla, että en ole enää kiinnostunut miehestäni, mies tietää oikean syyn ja on hyvin ymmärtäväinen.

Saan yhtä paljon kiintymystä ja kunnioitusta mieheltäni, kuin kuka tahansa vaimo. Kun mies tekee aloitteen, kroppani saattaa epäröidä haluttomuuteni takia, mutta kun saan jutun jujusta kiinni, olen täysillä mukana ja minulla on hauskaa. Kun kumppani haluaa saada vartalon lisäksi myös mieleni mukaan hommiin, se helpottaa asioita paljon.”

”Olemalla lempeä itselleni, olen avoimempi myös nautinnolle”

”Minulle tehtiin kohdunpoisto, kun olin 31-vuotias. Seksielämäni oli ollut uskomattoman hyvää, sain seksiä säännöllisesti, mutta leikkauksen jälkeen en tee juurikaan aloitteita ja minun on vaikea päästä tunnelmaan. Halujen puutteen havaitsi myös muilla elämän osa-alueilla. Sain kuulla, että olin kylmä läheisilleni ja vaikutin suorastaan tyhjältä.

Olen kokeillut eteerisiä öljyjä, ravintolisiä, akupunktiota, stressin lievittämistä ja muita keinoja itsestäni huolehtimiseen. Tämä onkin auttanut. Otan omaa aikaa, kun tarvitsen, kieltäydyn menoista, kun haluan oikeasti olla yksin ja teen vain asioita, joista nautin, kuten ratsastus ja vaeltaminen. Sisäistin, että osoittaessani rakkautta ja lempeyttä itseäni kohtaan, olen avoimempi myös nautinnolle.”

"Koin haluttomuutta lähes vuosikymmenen ajan"

”Koin haluttomuutta lähes vuosikymmenen ajan ollessani naimisissa. Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta seksihaluttomuus sai olon tuntumaan turvalliselta ja mukavalta. Tunsin kontrolloivani edes jotain, kun muilla avioliittoni osa-alueilla olin voimaton. Tuntui kuitenkin pahalta koko ajan torjua aviomieheni.

Ajattelin, että jotenkin voisin korjata itseni ja samalla parisuhteen, romantiikan ja läheisyyden. Mutta mitä vähemmän seksiä meillä oli, sitä pahemmaksi välimme menivät. Tuntui, että seksi on pakollinen kotityö. Emme kumpikaan saaneet avioliitolta sitä mitä halusimme ja lopulta päädyimme avioeroon – sekä liikuimme elämässä eteenpäin.”

"Haluttomuus avasi silmäni"

”Minulla on hormonitoiminnan epätasapaino ja stressaava työ. Tämä yhdistelmä oli tuhoksi seksihaluilleni ja intiimit jutut kiinnostivat vain silloin, kun olo oli täysin hyvä myös henkisesti. Valoisa puoli oli se, että haluttomuus avasi silmäni sen suhteen, että osaan nykyisin valita kumppanini niin, että heidän kanssaan klikkaa myös henkisesti. Totta kai myös haluttomuuteni on tappanut orastavia suhteita.”

Lue myös: Seksi ei kiinnosta nuoria samoin kuin ennen - yksi syy ylitse muiden

Lue myös: Seksi ensimmäisillä treffeillä kannattaa - asiantuntijat kertovat miksi

Lue myös: Pariskunnan seksielämä pelastui yksinkertaisella muutoksella: "Tapa on tullut jäädäkseen"

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat