Kuva: Shutterstock

Suomalaiset kertovat seksiunistaan: "Näen erittäin homoeroottisia unia"

20.06.2019 19:45 - Reija Saarinen

Kyselyn mukaan monet miehet näkevät seksiunia joka toinen viikko.

Kaalimato.com selvitti suomalaisten ajatuksia siitä, miten seksi vaikuttaa uneen. Samalla saatiin selville myös se, millaisia seksiunia suomalaiset yleensä näkevät.

– Orgasmissa vapautuu oksitosiinia ja endorfiineja, joilla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus ihmisen kehoon. Fyysisesti ja psyykkisesti nautinnollinen seksi voi siis helpottaa nukahtamista, mutta mikäli seksi ei pääty orgasmiin, saattaa keho jäädä ylivirittyneeseen tilaan. Naisille voi olla miehiä vaikeampaa saavuttaa orgasmia yhdynnässä, jonka johdosta seksin jälkeinen väsymys saattaa olla yleisempää miehillä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Jopa 86 prosenttia suomalaisista kertoo näkevänsä seksiunia. Näyttää kuitenkin siltä, että miesten unimaailmaan seksi liittyy naisia useammin. Ikäryhmistä eniten seksiunia näkevät 25–34-vuotiaat suomalaiset.

– Ihmiset näkevät yleensä unia sellaisista asioita, jotka koskettavat heitä tunnetasolla eniten, ja jotka heijastelevat kulloistakin elämäntilannetta. Seksuaalissävytteiset ja romanttiset unet ovat yksi yleisimmistä unista, joita ihmiset näkevät. Miehet tuntevat tutkitusti keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua ja ajattelevat seksiä useammin. Siksi tämän tyyppiset unet voivat korostua juuri miesten keskuudessa. Toisaalta voimakkaasti koetut unet myös jäävät parhaiten mieleen, Lavikainen sanoo.

Kyselyssä selvitettiin myös sitä, millaisia unia yleisesti ottaen nähdään. Suomalaisten seksiunissa vierailee oman kumppanin lisäksi muun muassa julkisuuden henkilöitä ja tuttuja ihmisiä, joita kohtaan ei välttämättä normaalisti tuntisi seksuaalista vetovoimaa. Ohessa poimintoja suomalaisten seksiaiheisista unista:

”Harrastan seksiä jonkun kuuluisan ulkomaalaisen miesnäyttelijän kanssa ja unet ovat todella todentuntuisia.” -Nainen, 55–64 vuotta

”Olen tuttujen naisten kanssa ja he ovat dominoita ja minä annan heidän tehdä mitä vain.” -Mies, 55–64 vuotta

”Olen heterosuhteessa miehen kanssa, mutta näen usein seksuaalisia unia naisten kanssa. Välillä olen myös itse miehenä unessa, kun harrastan seksiä naisten kanssa.” -Nainen, 25–34 vuotta

”Harrastan kumppanin kanssa seksiä ja se on erinomaista. Asut ovat seksikkäitä.” -Nainen, 18–24 vuotta

”Näen unia haaveilemistani miehistä. Näen erittäin homoeroottisia unia ja ryhmäseksiorgioita.” -Mies, 35–44 vuotta

Lue myös: Seksiä eksän tai tuntemattoman kanssa? Katso, mitä kuumat unet paljastavat elämästäsi

Lue myös: 'Muut luulevat, etten ole enää kiinnostunut miehestäni' - Naiset kertovat, kuinka haluttomuus muuttaa elämää

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat