Kuva: Shutterstock

Tavat, jotka tekevät parisuhteestasi nopeasti onnettoman – oletko sortunut?

22.07.2019 20:45 - Emmi Moilanen

Eräs onnellisuutta merkittävästi heikentävä seikka on se, että suhteessa ei puhuta ääneen mieltä painavista asioista.

Olemme aiemmin uutisoineet tavasta, joka lopettaa riidat parisuhteessa terveellä ja rakentavalla tavalla. Pääset lukemaan tästä, miten pitkävihaisuuteen sortuminen vältetään helposti.

Pitkävihaisuuden lisäksi on olemassa myös muita tekijöitä ja arkipäiväisiä tapoja, jotka tekevät parisuhteesta nopeasti onnettoman. Your Tango -sivusto listasi seikat, joihin pariskunnan ei pitäisi sortua.

Kuulostavatko nämä tutuilta?

1. Et puhu mieltä painavista asioista ääneen, vaan patoat ne sisällesi ja purat ikävää oloa kumppaniisi kiukutellen ja suuttuen yhä pienemmistä asioista.

2. Maltat harvoin kuunnella kumppaniasi aidosti. Olet saattanut havahtua siihen, että ajat jatkuvasti omat asiasi kumppanin mielipiteiden sekä toiveiden edelle.

3. Jomman kumman teistä on vaikeaa myöntää olevansa väärässä ja riidat ajautuvat usein syyttelyyn sekä mykkäkouluun. Olet saattanut huomata, että ette pyri ratkaisemaan ongelmia tiiminä vaan olette toisianne vastaan.

4. Parisuhteestanne puuttuu yhteiset suuret unelmat ja tavoitteet – tai ette ole vielä puhuneet niistä ääneen.

5. Vaikka saat kumppaniltasi tukea ja lohdutusta vaikeina aikoina riittämiin, sinulla on vaikeuksia antaa näitä samoja eleitä kumppanillesi takaisin.

6. Hoidat parisuhteessanne pelkästään romanttista sekä seksuaalista kipinää, etkä muista, että myös välillänne olevaa ystävyyttä sekä luottamusta tulisi vaalia yhtä suurella sydämellä.

Lue myös: Kysymykset, joista puhuminen parisuhteessa kannattaa - tiivistävät välejä ja luottamusta nopeasti

Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lue myös: Asiat, jotka tulisi tietää kumppanista vuoden seurustelun jälkeen - osaatko vastata kysymyksiin?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat