Kuva: Shutterstock

Dogfishing on ärsyttävä deittailuilmiö, johon sinäkin olet varmasti törmännyt - mistä on kyse?

27.08.2019 12:15 - Milena Raappana

Dogfishing ei ole varsinaisesti vaarallinen ilmiö, mutta silti hermoja raastava.

Catfishing eli feikkiprofiililla esiintyminen netissä on monelle tuttu termi. Uutisoimme aikaisemmin merkeistä, joista on mahdollista tunnistaa feikkiprofiili ja välttyä perinpohjaiselta huijaukselta.

Deittailumaailmassa on kuitenkin ilmennyt uusi trendi dogfishing, joka on leikillisesti saanut nimensä catfishingistä. Se kuitenkin kiteyttää terminä hyvin ilmiön, johon luultavasti moni on haksahtanut. 

Dogfishing-termillä tarkoitetaan deittiprofiileja, joissa henkilö poseeraa koiran kanssa, joka ei hänen omansa. Tavoitteena on tietysti saada koirarakkaat ihmiset kiinnostumaan ja ottamaan yhteyttä. 

Vaikka dogfishing ei ole vaarallista ja pahansuopaa toimintaa, kuten feikkiprofiililla esiintyminen, on se silti ilmiönä ärsyttävä ja hermoja raastava. Elle Australia -julkaisun jutussa käy ilmi, että 25 prosenttia miehistä käyttää koirakuvia syöttinä deittiprofiileissaan. On hyvä kuitenkin muistaa, että samaa tapahtuu myös naisten keskuudessa. 

Miksi sitten niin sanottuja valheellisia koirakuvia käytetään deittailumaailmassa? Elle Australian jutusta käy ilmi, että koiran kanssa poseeraava mies koetaan huolehtivaiseksi ja vastuuntuntoiseksi, mikä taas voi tarkoittaa potentiaalista kumppania. 

Toisin sanoen koirakuvilla tai oikeastaan millä tahansa lemmikkikuvilla varusteltuihin deittiprofiileihin kannattaa suhtautua varauksella. 

Lue myös: Jännittääkö deittailu eron jälkeen? Parhaimmat vinkit koottiin yhteen

Lue myös: Millaista deittailu todellisuudessa on? Armottoman rehelliset vastaukset naurattavat

Lähde: Elle Australia 

Kilpailut

Uusimmat