Kuva: Shutterstock

Äitini miesystävälle: 'Tiedän, että joskus olin sinulle tärkeä'

18.11.2019 20:15 - Reija Saarinen

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Olin onnellinen, kun äitini vihdoin löysi uuden miehen. Tajusin, että voisin tulevaisuudessa kutsua sinua isäpuolekseni ja sinun, hieman minua vanhempaa, tytärtäsi siskopuolekseni. Juuri sellaista elämä hetken olikin. Vietimme viikonloput yhdessä ja teimme kaikkea, mitä ”uusioperheenä” voi tehdä.

Tiedän että olin sinulle tärkeä. Kunnes kaikki muuttui. 

En edes muista ensimmäistä hetkeä, kun tajusin, että et olekaan niin hyvä mies, kuin annat olettaa. Pikkuhiljaa välini tyttäresi kanssa kylmenivät ja lopulta niitä ei enää ollut.

Lähdit äitini kanssa ulkomaille yli kuukaudeksi. Sen piti olla joululahja äidilleni, mutta tietämättäsi me muut perheenjäsenet kerroimme sen äidille jo ennen joulua, sillä emme halunneet hänen lähtevän.

Hän kuitenkin lähti. Kuukausi kotona ilman äitiäni oli kuin kidutusta. Paljon huolia ja kysymyksiä opiskelujeni kanssa. Niiden läpikäymiseen olisin kaivannut äitiäni. 

Kuulimme reissun aikana sinun huutaneen äidilleni. Sen jälkeen äiti oli jo katsonut paluulippua Suomeen. Tämän tapauksen jälkeen toivoin, että te eroaisitte. Niin te kai hetkellisesti teittekin, mutta sait puhuttua äitini takaisin luoksesi. Minä otin etäisyyttä sinuun, mutta silti sinä olit äitini mies. 

Nyt on menty vuosi eteenpäin. Enää et ole minulle mitään. Olet kuin kirosana, jota perheessämme ei saa mainita. Siitä huolimatta äitini on edelleen kanssasi. Sitä en ymmärrä.

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Teimme yhteisen ulkomaanmatkan, joka ei mennyt suunnitelmien mukaan. Haukuit minut kusipääksi ja määräileväksi teiniksi. Raivosit äidilleni ja aiheutit syviä haavoja minuun sekä omaan nuorempaan poikaasi. Millä oikeudella sinä kutsut minua tuollaisilla sanoilla? 

Yhteisen talkooviikon aikana haukuit isoveljeni ja huusit hänelle. Kohtelit huonosti myös enoani. 

En ikinä aio antaa anteeksi sitä, mitä olet meille aiheuttanut, enkä halua nähdä sinua. Äitini kanssa olette edelleen yhdessä, mutta toivon koko ajan suhteenne päättymistä. 

Olet saanut kaikki riitelemään keskenään, ja siitä olen ikuisesti sinulle vihainen. Toivottavasti olet nyt tyytyväinen, kun sinulla on äitimme, mutta muu perhe vihaa sinua."

Terveisin Naisystäväsi teinitytär, jonka olet menettänyt

Lue kaikki aikaisemmat avoimet kirjeet täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue myös: Sinulle ystävä, jota rakastan: "Mietin, että missä on se ihminen, jota tarvitsen nyt eniten?"

Lue myös: Sinulle puuttuva puoliskoni: "Rakastan sinua edelleen, vaikka minulla on elämässäni jo uusi mies"

Lue myös: Sinulle veljeni, jota en koskaan tavannut: "Poismenosi on vaikuttanut elämääni paljon"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat