Kuva: Shutterstock

Entiselle työnantajalleni: "Rikoit minut"

26.11.2019 18:15 - Reija Saarinen

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Tulin toistamiseen palvelukseesi, vaikka järkeni sanoi älä mene. Muista edellinen kerta.

Sanoin ystävillenikin, ettet ainakaan käy rintoihini kiinni, niin kuin edellinen työnantajani teki. Tiesin, ettei yrityksesi talous kestä enää kolauksia. 

Tiesit historiani. Olin sairauslomalla masennuksen takia vuoden ennen, kuin palasin sinulle töihin. Ajattelin, että osaat arvostaa minua edes työntekijänä, jos et ihmisenä. En tiedä miksi ajattelin niin sillä, ethän aiemminkaan ollut ketään kunnioittanut.

Tiesit minun joutuvan ponnistelemaan töihin paluun kanssa. Et taaskaan suostunut asettamaan tavoitteita tai rakentamaan yhteistä agendaa. Muutit päivittäin työni pääpainoa ja työtehtäviä. Pakotit minut valehtelemaan asiakkaillemme. 

Irtisanoit minut koeajalla, koska hain sairaslomaa. Söit viimeiset rippeet uskosta ihmisyyteen. Rikoit minut. Jäljellä ei ole enää halua sitoutua, olla lojaali. Tiedän masennuksen lisäävän tätä pelkoa, mutta en voi olla miettimättä, millainen seuraava työnantajani on. 

Ehkä saan joskus vastauksen siihen, miksi toimit näin. Tiedän, että sinut on rikottu taipaleellasi monesti. Miksi tietoisesti hajotat muita? 

Haluaisin toivoa sinulle hyvää. Valitettavasti en ole niin hieno ihminen, että voisin niin vilpittömästi tehdä. Toivon, ettei lain rikkominen olisi näin helppoa. Ei voimat riitä tappeluun kuolevaa yritystä vastaan. Onneksi olin ja olen vieläkin liian väsynyt ja voimaton."

Lue kaikki aikaisemmat avoimet kirjeet täältä.

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue myös: Äitini miesystävälle: 'Tiedän, että joskus olin sinulle tärkeä'

Lue myös: Sinulle ystävä, jota rakastan: "Mietin, että missä on se ihminen, jota tarvitsen nyt eniten?"

Lue myös: Sinulle puuttuva puoliskoni: "Rakastan sinua edelleen, vaikka minulla on elämässäni jo uusi mies"

Kilpailut

Uusimmat