Kuva: Shutterstock

Tiedätkö mikä on u-piste-orgasmi? 10 erilaista tapaa päästä nautinnon huipulle

07.05.2020 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa, että orgasmikokemukset ovat hyvin yksilöllisiä.

Mies voi saada orgasmin stimuloimalla eturauhasta ilman, että penistä kosketetaan lainkaan. Miehen G-pisteeksikin kutsuttu eturauhasen alue löytyy peräaukon etupuolelta noin 2,5–6 senttimetrin syvyydeltä, ja sitä voi stimuloida esimerkiksi eturauhaskiihottimella. 

– On hyvä tiedostaa, että miehen orgasmi ja ejakulaatio ovat kaksi eri asiaa. Yleensä ne tapahtuvat yhtäaikaisesti, mutta mies voi saada orgasmin myös ilman ejakulaatiota ja toisin päin. Toisinaan orgasmi ja ejakulaatio saattavat tulla eri aikaan, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti  Annukka Lavikainen sanoo.

Naisten sen sijaan on mahdollista saavuttaa orgasmi lukuisilla eri tavoilla. Lavikainen listaa alla 10 kutkuttavinta keinoa, joiden avulla nainen voi stimuloida itseään kliimaksiin. 

Klitorisorgasmi

Klitoris on naisen sukuelimien herkin osa, jossa on yli 8 000 hermopäätettä. Klitoris on suurimmilta osin piilossa. Sen näkyvästä päästä haarautuu jopa 10 senttimetriä pitkä osa, jonka kautta klitoris on yhteydessä moniin muihinkin orgasmeihin.

Kohdunkaulan orgasmi

Kohdunkaulan lähettyvillä on A-pisteeksikin kutsuttu herkkä alue. Koska alue on varsin syvälle emättimessä, ei penis välttämättä yllä stimuloimaan sitä. Parhaiten kohdunkaulan orgasmin voikin saavuttaa dildolla tai muulla seksivälineellä tai kokeilemalla erilaisia yhdyntäasentoja.

G-piste-orgasmi

Naisen G-piste sijaitsee emättimessä noin 3–5 senttimetrin syvyydessä. Varsinaisen pisteen sijaan kyse on ennemminkin alueesta. Helpointa aluetta on hyväillä käyrällä sauvalla. Kiihottuminen saa alueen kovettumaan ja paisumaan. Jotkut saattavat kuitenkin kokea herkän alueen koskettamisen epämieluisaksi.

Anaaliorgasmi

Anaaliorgasmi on mahdollista saavuttaa anaaliseksissä tai välineen avulla. Orgasmin saavuttamisessa mukana on kuitenkin aina myös klitoris, jonka ei-näkyvä osa on yhteydessä peppuun.

Ejakulointi

Niin sanottu “naisen siemensyöksy”, jossa virtsaputken seinämissä olevista Skenen rauhasista purkautuu kirkasta nestettä. Ejakulointi on syvä orgasmi, jonka saavuttamiseen vaaditaan heittäytymistä ja rentoutumista. Nainen voi saavuttaa tilan stimuloimalla klitorista tai G-pistettä. Ejakuloinnin tunnistaa siitä, että juuri ennen sitä tulee tunne virtsaamisen tarpeesta.

Nänni- ja iho-orgasmit

Naisen rinnat ovat hyvin erogeeniset, jolloin orgasmin voi saada myös nänneihin kohdistuvan ärsykkeen kautta. Orgasmi on kuitenkin mahdollista saavuttaa muitakin, kuin ilmeisimpiä kehon erogeenisiä alueita hyväilemällä – vaikkapa polvesta!

Suuteluorgasmi

Suutelu on voimakkaasti vaikuttava, herkkä, intiimi ja tunnepitoinen tapahtuma. Stimulaation ohella tämänkin orgasmin saavuttamiseen liittyy vahvasti tunteet ja mielikuvat.

U-piste-orgasmi

U-piste eli virstaputken suu on pieni, mutta sitäkin nautinnollisempi alue. Orgasmin voi saavuttaa painelemalla kevyesti virstaputken ympäriltä.

“Coregasm” – orgasmi urheillessa

Tämä orgasmi liittyy lihasten jännittämiseen. Kun verenkierto lisääntyy intiimialueilla, syntyy herkästi kiihottumisen tunne, joka voi voimistua erilaisia kuntoiluliikkeitä tehdessä. 

Orgasmi ajatuksen voimalla

Nämä ”aivoperäiset” orgasmit voivat tapahtua erilaisin tavoin: fantasioimalla, oikealla hengitystekniikalla taikka unen aikana. Yhteistä niillä on se, ettei niihin liity lainkaan fyysistä stimulaatiota.

Lue myös: Suomalaiset hankkivat nyt innolla seksileluja - Katso, miten korona-aika on muuttanut tilauksia

Lue myös: Suomalaiset kertovat korona-ajan seksistään: "Pikaiset ehtii toimittaa milloin vain"

Kilpailut

Uusimmat