Kuva: Shutterstock

Yhteenmuutto suunnitelmissa? 8 asiaa, jotka tulisi käydä ensin kumppanin kanssa läpi

11.07.2020 20:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi yhteisistä raha-asioista on hyvä keskustella perinpohjaisesti hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Useille pariskunnille saman katon alle muuttaminen on askel kohti vakavampaa parisuhdetta sekä sitoutumista. Yhteinen koti on monesti unelmien täyttymys, mutta yhteiseloa opetellessa ristiriidoilta harvoin vältytään.

Pure Wow kokosi yhteen parisuhdevalmentajan listaamat vinkit, jotka tulisi olla hallussa ennen yhteisen kodin hankkimista. Listauksen avulla kumppanukset välttävät todennäköisemmin turhat riidat ja ylimääräiset huolenaiheet.

Käykää läpi ensin nämä:

1. Ennen yhteiseen asuntoon muuttamista kumppanusten on hyvä olla kartalla siitä, millaisia toiveita ja tavoitteita kummallakin on parisuhteen tiimoilta.

2. Ennen yhteenmuuttoa on myös hyvä viettää aikaa paljon yhdessä, saman katon alla. Esimerkiksi kuukauden mittainen kesäloma on erinomainen tilaisuus kokeilla yhdessä asumista.

3. Käykää yhdessä perin pohjin läpi ne pienimmätkin murheet, jotka painavat mieltä yhteenmuuttoa koskien.

4. Pohtikaa jo etukäteen, millä tavalla sisustatte asunnosta yhteisen kodin niin, että kummallakin teistä on kotoinen olo.

5. Muistakaa, että yhdessä asuessakin omaa aikaa tarvitaan. Se, että koti on yhteinen, ei tarkoita sitä, että kaikki asiat tulisi jatkossa hoitaa yhdessä.

6. Sopikaa hyvissä ajoin yhteisistä säännöistä ja rajoista, jotka voivat koskea esimerkiksi kotitöitä ja raha-asioiden hoitamista.

7. Luokaa yhteisiä arjen rutiineja ja tapoja, jotka saavat yhteisen ensimmäisen asunnon tuntumaan enemmän kodilta.

8. Vaikka yhteen muuton jälkeen viettäisittekin suurimman osan vapaa-ajastanne yhdessä, muistakaa silti säännöllisen laatuajan ja treffi-iltojen merkitys.

Lisää vinkkejä voit lukea täältä.

Lue myös: Kuinka yhteenmuuttaminen vaikutti seksielämään? Ihmiset paljastavat

Lue myös: 7 kysymystä luottamuksen vahvistamiseen - oletko jo kysynyt omalta kumppaniltasi?

Lue myös: Harkitsetteko yhteenmuuttoa? 5 merkkiä paljastaa, että kiirehditte liian aikaisin

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat