Kuva: Shutterstock

Etkö tule toimeen kumppanisi kavereiden kanssa? 7 neuvoa, joita kannattaa kokeilla

01.08.2021 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kumppaneiden kavereihin tutustuminen ei mene aina ihan kuin elokuvissa.

Joskus käy niinkin, että vaikka oma kumppani olisi ihanin kaikista, niin silti hänen kavereissaan tuntuu olevan jotakin häikkää. Kumppania ei kannata sen vuoksi vaihtaa eikä kumppaniaan kannata vaatia vaihtamaan kavereitaankaan. Sen sijaan hankalan tilanteen voi yrittää ratkaista perehtymällä tämän listan neuvoihin.

Kokeile näitä

1. Yritä löytää jotakin yhteistä. Vaikka ensivaikutelma olisi kehno, kannattaa yrittää jatkaa kumppanin kavereihin tutustumista. Kavereiden välttely voi tuntua houkuttelevalta, mutta se ei ainakaan vie tilannetta lainkaan eteenpäin. Mikäli kumppanisi ystäviin tutustuminen tuntuu mahdottomalta, yritä vähintään hyväksyä heidän läsnäolonsa kumppanisi elämässä - he tulevat olemaan siinä, pidit siitä tai et. 

2. Ole läsnäoleva, kun hengailet kumppanisi kavereiden kanssa. Jos sinua tylsistyttää kumppanin kaveriporukan illanvietoissa, voi luontevalta ratkaisulta tuntua kännykän taakse vetäytyminen. Jos kuitenkin todella haluat antaa kumppanisi kavereille mahdollisuuden, on myös yritettävä nähdä vaivaa sen eteen. Jos kaverit eivät sittenkään tunnu hyvältä seuralta, tiedät ainakin itse yrittäneesi.

3. Ole rehellinen kumppanillesi. Kun kumppanisi kysyy, mitä mieltä olet hänen kavereistaan, ei ole järkeä keksiä hätävalheita. Todennäköisesti kumppanisi saa tuntemuksesi kuitenkin selville jossain vaiheessa, varsinkin jos esimerkiksi välttelet ryhmätapaamisia. Siksi kannattaakin kertoa itse suoraan. Käydessäsi tätä keskustelua kuuntele, mitä kumppanillasi on asiaan sanottavana, pysy rauhallisena ja kerro, että mielipiteesi hänen kavereistaan eivät horjuta tunteitasi kumppaniasi kohtaan.

4. Tsemppaa tärkeinä hetkinä. Kumppanin kavereiden kanssa ei tarvitse jaksaa hengailla joka viikonloppu, jos se tuntuu vaikealta, mutta panosta tärkeisiin päiviin. On reilua, että teet kaikkesi tullaksesi toimeen kumppanin kavereiden kanssa vähintään kumppanille tärkeinä päivinä, jolloin hänelle luultavasti on tärkeää myös kavereiden olevan paikalla. 

5. Rohkaise kumppania viettämään kaveriporukan kanssa aikaa ilman sinua. Vaikka et itse viihdy kumppanisi kaveriporukassa, kannusta häntä tapaamaan kavereitaan siitä huolimatta. Ette voi päättää toistenne kaverisuhteista ja on myös todella tervettä ja hyväksi, että teillä on molemmilla ystäviä, joiden kanssa voitte hengailla myös ilman toisianne.

6. Älä pyydä valitsemaan. Todennäköisesti pahinta, mitä voit tehdä, on vaatia kumppania valitsemaan sinun ja ystäviensä väliltä. Vaatimus ei ole reilu kellekään osapuolelle ja pahimmassa tapauksessa voit päätyä menettämään kumppanisi. 

7. Huomauta, jos ystävät ovat myrkyllisiä. Jos tilanne todella on se, että kumppanisi kaverit ovat myrkyllisiä eivätkä hyviä ihmisiä alkuunkaan, voit kyllä kertoa, ettet halua viettää aikaa sellaisten tyyppien kanssa ja se on silloin myös täysin sallittua. 

Lue myös: Löysitkö ihanan kesäheilan? 5 vinkkiä, joilla saat kesäromanssin jatkumaan vielä syksylläkin

Lue myös: Haluaako hän vakavan suhteen kanssasi? 8 merkkiä paljastavat

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat