Kuva: Shutterstock

Voiko laastarisuhteesta koskaan tulla mitään? Asiantuntijat jakavat neuvot sekä kompastuskivet

12.02.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Joissain tilanteissa laastarisuhde on lähes tuhoon tuomittu.

Eron jälkeen moni saattaa kuulla jonkinlaisen kehotuksen olla hätiköimättä itseään seuraavaan suhteeseen. Metro-lehden haastattelussa asiantuntijat puntaroivat onko kehotuksessa mitään perää, onko laastarisuhteita oikeasti syytä karttaa ja voisiko niistä missään tapauksissa todella tulla jotain?

Laastarisuhde saattaa joissakin tapauksissa olla vain jonkin käsittelemättömän tunteen työntämistä sivuun tai elämään jääneen tyhjän paikan täyttämistä.

Parisuhdeasiantuntija Callisto Adams uskoo kuitenkin, että laastarisuhdekin voi onnistua, jos se pohjautuu aitoon yhteyteen osapuolten välillä.

- Se tarvitsee emotionaalisen yhteyden, jonka molemmat tuntevat, työtä, vaivannäköä ja molemminpuolista empatiaa, jotta laastarisuhde toimii, Adams listaa.

Adamsin mukaan suhde ja kiintymys voivat syventyä, jos molemmat tuntevat olonsa turvalliseksi suhteessa ja kokevat tulevansa ymmärretyiksi ja kuulluiksi tunteistaan ja tarpeistaan.

- Se alkaa tuntua joltakin aidolta ennemmin kuin tyhjyyden täyttämiseltä, jonka kanssa työskentelyä molemmat välttelevät, Adams jatkaa.

So Sync -deittisovelluksen perustaja Louella Andreson ei voi kiistää, etteikö hänen mielestään laastarisuhteella olisi pienempi mahdollisuus onnistua. Hän ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta, että pian eron jälkeen oikea ihminen kuitenkin tulisikin yllättäen vastaan.

- Jos lähdet laastarisuhteeseen tilanteessa, jossa tarvitset toipumista ja olet hankkiutumassa yli eksästäsi, on epätodennäköistä, että se toimii. Mutta joskus tapaat uskomattoman ihmisen heti eron jälkeen. Jos ryhdyt siihen luottavaisella mielellä, voi laastarisuhde voi kestää, Andreson kuvailee.

Miten saada uusi suhde menestymään

Andreson jakaa myös neuvonsa siihen, mitä ainakin kannattaa muistaa, jos laastarisuhteen haluaa saada kestämään.

- On tärkeää edetä hitaasti. Tarvitset aikaa käsitellä tunteitasi. Se tarkoittaa avoimuutta ja rehellisyyttä. Uudelle kumppanillesi erosta ja tunteistasi puhuminen auttaa rakentamaan syvemmän yhteyden ja lisäämään mahdollisuuksianne suhteen kestämiseen, Andreson neuvoo.

Andreson jatkaa, että yleensä on melko pian huomattavissa, onko suhteella tulevaisuutta vai ei. Hän kertoo myös merkit, joista omien hälytyskellojen olisi syytä soida.

- Jos tunnet olosi ahdistuneeksi tai epävarmaksi, on se merkki, että tarvitset vielä aikaa itsellesi ennen uuteen suhteeseen ryhtymistä. Toinen merkki, että suhde ei tule toimimaan on, jos tuot ongelmia edellisestä suhteestasi uuteen. Se on myös merkki, että tarvitset aikaa itseksesi ja itsetutkisteluun, Andreson kertoo.

Lue myös: Oletko mustasukkainen kumppanisi eksästä? Yleisen tunteen voi yrittää taltuttaa 5 neuvolla

Lue myös: Näetkö unta eksästäsi? 7 syytä selittävät ilmiön

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat