Kuva: Shutterstock

Kolumni: Romanttiset elokuvakohtaukset eivät aina toimi todellisuudessa - varsinkaan Suomessa

18.02.2022 13:15 - Riia Frost

- Kun kaatosateessa nuoleskelee edes kaksi minuuttia, on jo ihan litimärkä ja kylmissään. Varsinkin Suomen loskaisissa keleissä suuteleminen voi olla erittäin hyistä, kirjoittaa Voice.fi:n toimittaja Riia Frost.

Elokuvat ovat iso osa viihdemaailmaa ja niissä luodaan arkisista asioista suurempia ja kauniimpia. Romanttiset elokuvakohtaukset saattavat jopa luoda alitajuntaamme toiveen, että voisimme itse kokea vastaavaa. Jotkut asiat ovat kuitenkin kauniita ainoastaan elokuvissa tai fantasioissamme, mutta käytännössä ne voivat olla hyvin kaukana romantiikasta.

Listasin muutaman romanttisen kohtauksen, jotka saattavat olla todellisuudessa pelkästään iso pettymys.

Sateessa suutelu ei aina ole niin romanttista. (kuva: Shutterstock)

Kaatosateessa suuteleminen

Tämä on ehdottomasti yksi kliseisimmistä kohtauksista monenkin genren leffoissa. Siksi siitä ehkä onkin muodostunut yksi suosituimmista suutelufantasioista, jonka moni haluaa kerran elämässään kokea.

Kokemusasiantuntijana tässä kuitenkin totean, että todellisuus kyseisestä hetkestä ei ole niin hehkeää kuin siitä oletetaan. Itse asiassa, kun kaatosateessa nuoleskelee edes kaksi minuuttia, on jo ihan litimärkä ja kylmissään. Varsinkin Suomen loskaisissa keleissä suuteleminen voi olla erittäin hyistä.

Ehkä ällöttävintä tässä on se, että vesi valuu suutelun aikana toisen nenää pitkin suoraan omaan suuhun. Suutelun aikana on tarkoitus jakaa sylkeä, ei nenäräkää.

Lopputulos: Mahdollinen kipeäksi tuleminen ja rään täyteinen suu.

Parempi vaihtoehto: Siirtykää sateesta katoksen alle, käyttäkää sateenvarjoa tai menkää sisätiloihin kääriytymään saman viltin alle suutelemaan.

Onko kukaan juossut sinun perääsi lentokentällä? (kuva: Shutterstock)

Joku estää sinua nousemasta lentokoneeseen

Useassakin elokuvassa voi nähdä kohtauksen, jossa nainen on juuri nousemassa lentokoneeseen, kun hänet takaisin havitteleva mies juoksee turvatarkastuksen läpi ja viimeisellä sekunnilla pyytää häntä jäämään ja antamaan hänelle anteeksi tekonsa.

Ajatus siitä, että joku juoksee perääsi, on houkuttelevan romanttinen, mutta valitettavasti tämä olisi vaikea toteuttaa tässä kyseisessä paikassa. Lentokentän turvatarkastus ei voi vain päästää läpi jokaista henkilöä, joka väittää menevänsä estämään elämänsä rakkautta lähtemästä. Muuten lentokentillä pyörisi jatkuvasti terroristeja vastaavan tekosyyn kanssa.

Jos nyt kuitenkin joku henkilö sattumoisin olisikin niin kovin omistautuvainen, niin hänen olisi kaikkein järkevintä ostaa halvalla äkkilähtölippu Rovaniemelle, jolloin hän pääsisi turvatarkastuksen läpi. Mutta jos päätös perään juoksemisesta tapahtuu yhtä spontaanisti kuin elokuvissakin, niin tuskin tämä henkilö muistaisi napata mukaansa lähtöselvityksessä tarpeellista passia.

Eli toisin sanoen, tämä onnistuisi kaikkein parhaiten lentokentän aulassa ennen turvatarkastusta. Peräänjuoksu kannattaisi siis ajoittaa noin 2-3 tuntia ennen lennon lähtöä, jolloin rakkaudenkohde olisi todennäköisesti vasta lähtöselvityksessä.

Lopputulos: Pettynyt mieli tai mahdollinen vankilareissu terrorismiepäilystä.

Parempi vaihtoehto: Älä oleta, että rakkauden kohteesi lähtee perääsi. Yleensä asiat on vain parempi selvittää aikuismaisesti ennen lentosi lähtöä.

Monelle tuttu romanttinen elokuvakohtaus ei välttämättä toimi käytännössä. (kuva: AOP)

Pieni merenneito -elokuvan venekohtaus

Tämä Disneyn klassikkoelokuva on monen suosikki ja sen päähenkilöt Ariel ja Eric ovat yksi Disneyn tunnetuimpia pariskuntia. Elokuvan yhdessä tunnetussa kohtauksessa Ariel ja Eric ovat veneilemässä ilta-aikaan ravun ja kalojen laulaessa ja tulikärpästen loistaessa leijuvien kynttilöiden lailla heidän ympärillään.

Valitettavasti tämä kohtaus ei vain toimisi Suomen kesäöissä, koska hyttyset olisivat jatkuvasti inisemässä korvan juuressa ja imemässä vertanne. Ja moni on varmasti huomannut, että nämä pikkuiset kiusankappaleet osaavat ninjojen lailla löytää pienenkin läntin, johon ei olla laitettu hyttysmyrkkyä. Lopulta treffit päätyisivät vain itikoiden läiskimiseen, mitä rannassa olijat voisivat kyllä luulla pakaroiden läimäyttämiseksi seksin aikana.

Lopputulos: Hyttysenpuremien aiheuttama kutina.

Parempi vaihtoehto: Veneilkää päiväsaikaan aurinkoisena kesäpäivänä. Veneessä suutelu on kuitenkin yhtä romanttista myös auringon paistaessakin.

(kuva: Shutterstock)

Riidan keskeyttäminen suudelmalla

Lukuisissa elokuvissa seksikohtaukset alkavat rakastavaisten riitelyllä, joka päättyy miehen keskeyttäessä naisen huudon suudelmalla, ja yhtäkkiä tilanne muuttuu erittäin intohimoiseksi.

Se, että toimiiko tämä todellisuudessa, riippuu hyvin paljon henkilöstä. Mutta, jos teillä on kumppanisi kanssa meneillään riita vakavasta aiheesta ja hän huutaa sinulle pää punaisena, niin hän ei välttämättä arvosta sitä, että keskeytät hänet suudelmalla. Hänelle saattaa jopa tulla tunne, että sinua ei enää kiinnosta kuunnella häntä, vaan sopisit asiat mieluummin sovintoseksillä. Ja siitä vasta se sota syttyykin!

Lopputulos: Mahdollinen tilanteen pahentuminen.

Parempi vaihtoehto: Pysy rauhallisena ja kuuntele, mitä hänellä on sanottavana. Selvittäkää riita ensin ja sitten on hyvä laittaa piste riidalle herkällä suudelmalla.

(kuva: Shutterstock)

Paha poika muuttuu yhden lupauksen jälkeen

Tämä on aika yleinen illuusio, mikä on voinut syntyä esimerkiksi elokuvien myötä. Ainakin itse olen useampaan otteeseen törmännyt elokuviin, joissa kiltti tyttö tapaa pahamaineisen pojan ja he rakastuvat palavasti. Poika alkaa pikku hiljaa muuttua kiltimmäksi ja on jo pian unelmien vävyehdokas. Poika kuitenkin lopulta herpaantuu pelurin tapoihinsa ja pettää tyttöä toisen naisen kanssa. Tästä heille syntyy pieni välirikko, joka kuitenkin korjaantuu sillä hetkellä, kun poika tunnustaa tehneensä virheen ja lupaa muuttua. Sitten ruutuun ilmestyy teksti "onnellinen loppu" ja pahan pojan vain oletetaan muuttuneen rakastamansa naisen vuoksi. 

Kaikki kuitenkin tietävät, että muuttuminen on paljon isompi prosessi ja siihen vaaditaan lupauksen lisäksi paljon tekoja. Kaikille "paha poika" -luonne ei ole vain pelkkä elämän vaihe, vaan jopa syvälle kasvanut piirre. Siksi valitettava fakta on usein se, että ihminen ei muutu sinun takiasi vaan itsensä vuoksi.

Lisäksi pettämiselle ei ole koskaan oikeutettua syytä, eikä sitä pidä hyväksyä siinä toivossa, että kyllä hän muuttuu teidän rakkautenne vuoksi. Näin sivustakatsojana tällaiset tapaukset aika usein ovat päätyneet eroon, kun mahdollisuuden antanut henkilö lopulta tajuaa, että pettänyt kumppani piti häntä vain itsestäänselvyytenä.

Lopputulos: Tuhlattu aika henkilöön, joka on enemmän puhetta kuin tekoja. Plus yksi huono kokemus rakkaudesta lisää, joka luo sinulle entistä syvemmän luottamusongelman.

Parempi vaihtoehto: Eksä on eksä ihan syystä, joten kunnioita itseäsi ja usko, että voit saada paremmankin kumppanin, joka pysyy sinulle lojaalina. Älä etsi miestä, jonka voit muuttaa itsellesi sopivaksi vaan miestä, jonka huonotkin piirteet voit hyväksyä, ja jonka kanssa voitte yhdessä kasvaa.

Lue myös: Suomalaiset paljastivat erikoisimmat seksikokemuksensa - 'Makoilimme muurahaispesän vieressä'

Lue myös: Miksi sopiva kumppani ei löydy? Saatat sortua 4 yleiseen mokaan

Kilpailut

Uusimmat