Kuva: Shutterstock

Jäikö seksilelu jumiin? Asiantuntijat kertovat turvalliset keinot saada väline ulos

25.03.2022 21:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Asiantuntijat painottavat, että "jumitilanteita" pystyy ennaltaehkäisemään käyttämällä vain välineitä, jotka ovat nimenomaan tarkoitettu sisäiseen tyydyttämiseen.

Jotkut ovat saattaneet olla tilanteessa, jossa seksilelu on vahingossa uponnut liian syvälle emättimeen tai anukseen ja jäänyt jumiin. Vaikka juuttunut seksilelu voi aluksi säikäyttää käyttäjän, usein ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin.

Seksologi ja psykologian tohtori sekä ihmissuhdeasiantuntija Jess O’Reilly kertoo Healthline-julkaisulle emättimen lopussa olevan luonnollinen seinämä, joka toimii esteen lailla.

- Vaikka saattaakin tuntua siltä, että lelu olisi jumissa emättimessä, niin todellisuudessa se on vain pienessä tilassa, josta se ei pääse liukumaan syvemmälle kehoosi, O’Reilly avaa.

Mikäli lelu on jumissa anuksessasi, tarkoittaa se todennäköisesti sairaalareissua. Seksilelukaupan seksuaalineuvoja Lisa Finn perustelee tämän sillä, ettei anuksella ole vaginan kaltaista anatomista ”stop-merkkiä”.

- Anaali on niin sanotusti "sisäänkäynti moottoritielle", joka on koko ruoansulatusjärjestelmäsi. Tarkoittaen siis sitä, että jumittunut seksilelu voi matkustaa vapaasti kehosi sisällä, Finn kuvailee.

Asiantuntijat myös painottavat, että tämänkaltaisia tilanteita pystyy ennaltaehkäisemään käyttämällä vain välineitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan tyydyttämiseen. On myös tärkeää muistaa, ettei seksilelujen käyttöä tarvitse kuitenkaan pelätä.

Jos kuitenkin seksilelu jää jumiin, asiantuntijat paljastavat helpot kotikonstit välineen turvalliseen ulos saamiseen. Älä käytä mitään muita välineitä kuin sormiasi seksilelun poistamiseen.

Mikäli tilanne kuitenkin pelottaa tai et onnistu saamaan lelua ulos, niin viimeistään lääkäri pystyy poistamaan välineen turvallisesti. Ei siis kannata ujostella ensiapuun menemistä, vaikka tilanne saattakin tuntua hieman nololta.

Jos uskot tuntevasi tai näkeväsi lelun ja uskot ylettyväsi siihen

(kuva: Shutterstock)

Jos lelu on jumissa emättimessäsi: Lääketieteen tohtori ja lantiokivun asiantuntija Sonia Bahlani kertoo, että mikäli lelun pystyy tuntemaan, sen voi helposti vain napata. Hengitä syviä hengenvetoja samalla, kun kurotat leluun kahdella sormellasi, ja vedä lelu varovasti ulos emättimestäsi.

Jos lelu on jumissa anuksessasi: Mikäli peräaukkosi sulkijalihas on tarpeeksi rentoutunut, voit yrittää kurkottaa leluun ja vetää välineen hyvällä otteella ulos. Älä yritä tätä, mikäli et ylety kunnolla leluun, koska silloin saatat vain työntää sitä syvemmälle. Mikäli saat lelun poistettua, kannattaa kuitenkin käydä ensiavussa tarkistamassa, ettei anukseen jäänyt mitään haavoja tai muita vaurioita. Joissakin tapauksissa sinulle voidaan myös antaa antibioottiresepti tulehdusriskien välttämiseksi.

Jos et tunne tai näe lelua, etkä usko ylettyväsi siihen

Jos lelu on jumissa emättimessäsi: Tähän on kaksi keinoa.

Makuumetodi

Makaa selälläsi ja laita kantapääsi yhteen, koska tämä saattaa auttaa rentouttamaan lantionpohjalihaksiasi. Hengitä syvään, jotta mielesi rauhoittuu ja kehosi rentoutuu. Kun olet tarpeeksi rentona, lelu on mahdollisesti valunut hieman lähemmäksi emätinaukkoasi, jolloin sinun pitäisi pystyä ylettymään siihen paremmin sormillasi.

Kyykkymenetelmä

Levitä emättimesi seinämille liukastetta. Älä käytä mitään muuta liukasteena kuin liukuvoidetta. Tämän jälkeen avaa varovasti emätinaukkoa sormillasi. Aloita varovasti kyykkyjen tekeminen rauhalliseen tahtiin ja anna painovoiman tehdä loput työstä.

Jos lelu on jumissa anuksessasi: Tällaisessa tilanteessa ei kannata ottaa minkäänlaisia riskejä, vaan mennä lähimpään ensiapuun ja pyytää lääkäriä poistamaan väline turvallisesti.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Suosituimmat vibraattorit listattiin - mukana myös kaulakoru

Lue myös: Vaginassa tapahtuu outoja asioita - näistä ei kuitenkaan tarvitse huolestua

Lähteet: Healthline

Kilpailut

Uusimmat