Kuva: Shutterstock

Moni kokee seksuaalista turhautumista - ratkaisuna muukin kuin fyysinen tyydytys

21.04.2022 19:15 - Riia Frost

Vaikka yleisin ratkaisu onkin sopia, kuinka monta kertaa viikossa pitäisi harrastaa seksiä, seksuaali- ja parisuhdeterapeutti toteaa, ettei se aina toimi kaikille.

Ihminen alkaa kokea seksuaalista turhautumista, kun himoa on enemmän kuin tyydytystä. Toisin sanoen, jos kokee itse olevansa seksuaalisesti himokkaampi kuin toinen osapuoli, voi se luoda turhautumisen tunteen. Tämä sama voi syntyä, mikäli toinen osapuoli ei ole yhtä kokeilunhaluinen esimerkiksi oraaliseksin suhteen.

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Emily Jamea kertoo Cosmopolitan-julkaisussa, että moni tulee kokemaan yllämainitun asian jossain vaiheessa elämäänsä. Jamea kertoo myös kaikkein yleisimmän syyn kyseiselle ilmiölle olevan kahden ihmisen eroavaisuudet seksihaluissaan. Ongelmassa ei ole kuitenkaan kyse pelkästään seksin tarpeesta, vaan myös läheisyyden.

- Ihminen voi masturboida hoitaakseen halunsa fyysisen puolen, mutta ainoastaan kumppani voi tyydyttää tunnepuolen tarpeen, Jamea toteaa.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että yleiselle ongelmalle on monia ratkaisuvaihtoehtoja. Jamea sekä seksologi Marla Renee Stewart paljastavat keinot seksuaalisen turhautumisen hoitamiseen, oli kyse sitten omasta tai kumppanin vaivasta.

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Emily Jamean mukaan moni tulee kokemaan seksuaalista turhautumista jossain vaiheessa elämäänsä. (kuva: Shutterstock)

Mitä tehdä omalle seksuaaliselle turhautumiselle?

Ensimmäinen ja tärkein asia on se, miten kerrot tuntemuksistasi kumppanillesi. Kannattaa varoa, ettei puhu syyllistävästi kuin kyse olisi hänen haluttomuudestaan. Älä myöskään vertaa hänen seksuaalisia tarpeitaan omiisi, vaan varmista, että selität haluavasi enemmän sekä emotionaalista että intiimiä yhteyttä. Tämä siksi, että jos painotat enemmän fyysisen tyydytyksen tarvetta, voi kumppanisi tuntea olonsa esineellistetyksi. Pidä siis mielesi avoimena ja ole ymmärtäväinen sekä itseäsi että kumppaniasi kohtaan.

- Puhu ääneen tuntemuksistasi ja varmista, että kumppanisi tuntee olonsa rakastetuksi, ja että olet valmis työskentelemään yhteisen tasapainonne eteen, Stewart kiteyttää.

Ja mitä itse keholliseen tyydytykseen tulee, niin Stewart ehdottaa energian purkamista esimerkiksi masturboinnin, urheilun tai muun fyysisen aktiviteetin avulla. Näin kehosi vapauttaa endorfiinia ja siten luo hyvänolontunnetta. Lisäksi se auttaa sinua näkemään asiat selkeämmin, mikä taas auttaa huomattavasti kahdenvälisissä keskusteluissa.

Seksuaalisessa turhautumisessa ei ole kyse pelkästään seksin tarpeesta, vaan myös läheisyyden. (kuva: Shutterstock)

Mitä tehdä, jos kumppanisi on seksuaalisesti turhautunut?

Kun kuulet kumppaniltasi, että hän on seksuaalisesti turhautunut, se voi saada sinut tuntemaan itsesi riittämättömäksi. Hengitä siis syvään, kuuntele ja ole empaattinen kumppaniasi kohtaan ennen kuin panikoit.

Vaikka yleisin ratkaisu onkin sopia, kuinka monta kertaa viikossa pitäisi harrastaa seksiä, Jamea toteaa, ettei se aina toimi kaikille. Seksuaalisella tyydytyksellä on kuitenkin enemmän tekemistä mukavalla seksikokemuksella kuin sillä, miten usein sitä tekee.

- Pariskuntien täytyy ensin ymmärtää, mistä eroavuus johtuu. Käyttääkö halukkaampi osapuoli seksiä rentoutumiskeinona vai tunteakseen itsensä merkittäväksi parisuhteessa? Ja onko taas vähemmän halukkaampi osapuoli liian stressaantunut päästäkseen himokkaaseen tunnetilaan? Kun ymmärrätte, mikä vaikuttaa toistenne seksuaalisiin haluihin, voitte onnistua paremmin ongelman minimalisoimiseksi, Jamea vihjaa.

Mikäli terapia ei ole teille vaihtoehto, niin Jamea suosittelee kokeilemaan yhdessä esimerkiksi omien kiihotuspisteiden tutkimista, seksileluja tai jopa tantrista seksiä seksuaalisen kokemuksen parantamiseksi. Tämä voi auttaa parantamaan tunteellista yhteyttänne, jota yleensä seksuaalisesti turhautunut henkilö kaipaa.

Mutta kaikkein tärkeimpänä: olkaa armollisia toisillenne.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Viisi yleistä seksiongelmaa, jotka voivat pilata nautinnon - asiantuntijat kertovat ratkaisut

Lue myös: Onko masturbaatiossa asennolla väliä? Moni jättää hyödyntämättä hyvän keinon orgasmin saamiseen

Lähteet: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat