Kuva: Shutterstock

Mikä ihme on seksiviltti? Kosteisiin aikuisten leikkeihin saattaa tarvita tietynlaisen peitteen

14.06.2022 18:15 - Riia Frost

Asiantuntijoiden mukaan aliarvostettu seksipeite on monelle hyödyllinen kuumankosteisiin erotiikkaleikkeihin.

Usein lemmiskely on erittäin kosteaa puuhaa ja monesti se tekee seksistä jopa paljon parempaa. Kostea rakastelu saattaa kuitenkin liata lakanat ja muuttaa petinne vesisängyksi, jonka putsaaminen vie joillakin kauemmin kuin itse akti. Stressi seksin jälkeisestä siivoamisesta voikin pilata monen intohimoisen tunnelman.

Tätä varten jotkut levittävät sängylle pyyhkeen tai useamman, mutta sen karhea materiaali ei aina miellytä kaikkia, ja joskus liika kosteus voi mennä siitä läpi huonekaluihin. Siksi nykyään on toinenkin ratkaisu: seksiviltti. Kyseessä on siis viltti, joka laitetaan esimerkiksi sängyn päälle suojaksi kosteiden seksileikkien ajaksi. Seksiasiantuntija Megan Fleming, seksi- ja kauneuskirjailija Rae Chen, seksi- ja parisuhdeterapeutti Malika O’Neill sekä sertifioitu seksuaalikasvattaja Gigi Engle kertovat, miksi monelle seksiviltti on hyödyllinen väline seksin ajaksi.

- Jos on taipumusta ejakuloida tai tykkää käyttää ruokaa, liukuvoidetta tai hierontaöljyä rakastelun aikana, niin seksiviltti tule olemaan hyödyllinen, Fleming kiteyttää.

- Jos panikoi sitä, että lakanat täytyy pestä seksin jälkeen, niin se voi olla tunnelmantappaja. Siksi viltti, joka on tehty seksiä varten voi auttaa kyseisen stressin poistamisessa, Engle lisää.

Asiantuntijat kertovat Self.com-julkaisussa, että seksiviltti on koettu hyödyllisenä myös esimerkiksi kuukautis- tai anaaliseksin aikana.

Mitä pitää huomioida seksivilttiä hankkiessa?

Itse termillä "seksiviltti" on vaikea löytää Suomesta yhtä paljon tuotteita kuin kansainvälisellä hakusanalla "sex blanket". Jos kuitenkin haluat ennemmin suosia kotimaisia tuotteita ja sivustoja, niin Voice.fi on listannut asiantuntijoiden suosittelemat ominaiisuudet, joita kannattaa huomioida sopivaa seksivilttiä etsiessä.

Oikeanlaiset mitat

O'Neill vihjaa, että ennen kuin teet ostopäätöksen seksiviltistä, on hyvä ottaa tarkat mitat esimerkiksi sänkysi peitosta. Harva viltti on kuitenkaan niin iso, että se peittäisi koko sänkysi, joten siksi voit halutessasi ostaa niitä kaksi. Mikäli tykkäätte käyttää tyynyä selkänne alla seksin aikana, niin kannattaa sekin ottaa mukaan mittoihin, koska saatatte haluta laittaa senkin suojaksi viltin alle seksin ajaksi.

Ei kannata kuitenkaan mitata pelkästään sen perusteella, että viltti peittäisi huonekalusta vain lantiosi verran, sillä peite tulee kuitenkin liikkumaan seksin aikana.

Seksiviltti on monille kosteiden petipuuhien pelastus. (kuva: Shutterstock)

Materiaali

Koska tarvitsette välineen kosteita leikkejänne varten, on ilmiselvää, että tarvitsette vedenkestävän ja likaa hylkivän viltin. Tällöin kosteus ei pilaa lakanoita tai muiden huonekalujen pintoja. Varmistathan, että viltti on nimenomaan vedenkestävä, eikä vain vettä hylkivä.

Asiantuntijoiden mukaan parhaimmissa seksivilteissä on monta kerrosta, joten kannattaa etsiä hyvin muotoiltuja ompeleita tai taitettuja helmoja kestävyyden vuoksi. Lisäksi mukavuuden kannalta on plussaa, että viltti on pehmeä, eikä karhea tai kutittavaa materiaalia.

Lisäksi kannattaa varmistaa, että viltti on pesunkestävä, koska tulette pesemään sitä varmasti usein. Otathan myös huomioon sinun tai kumppanisi mahdolliset materiaali- tai ihoallergiasi.

Huomaamattomuus

Tässä tapauksessa ulkonäöllä on väliä! Ette kuitenkaan varmasti halua, että seksivilttinne näyttää ilmiselvältä välineeltänne, jos esimerkiksi vanhempanne tulevat kylään. Siksi kannattaa miettiä viltin väriä ja kuvioita, jotka sopivat sisustukseenne. Jos kuitenkin viltin löytäminen on hankalaa ja ulkonäkö on ainoa puuttuva kriteeti, niin kannattaa olla joustavalla mielellä.

Lisävinkit

Jos ette ole vilttien suurystävä, niin saatatte pitää enemmän vedenkestävistä lakanoista. Chenin mukaan ne usein hylkivät ja kestävät kosteutta hyvin ja saattavat tuntua monista seksikkäämmiltä kuin tavalliset huonekalusuojat.

Mikäli täydellisen seksiviltin löytäminen tuntuu hankalalta, niin asiantuntijat vihjaavat, että myös lemmikki viltit tai patjat toimivat usein seksin aikana. Suurin osa niistä on kuitenkin tehty veden- ja eritteiden kestäviksi, joten ne toimivat myös loistavasti kosteissa lemmiskelyhetkissä.

Seksivilttiä käyttävien henkilöiden ei tarvitse stressata kosteiden lemmiskelyiden aiheuttamasta sotkusta. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Kuinka harrastaa vihreää seksiä? Lue vinkit ympäristöystävällisiin lemmenleikkeihin

Lue myös: Onko masturbaatiossa asennolla väliä? Moni jättää hyödyntämättä hyvän keinon orgasmin saamiseen

Lähteet: Self.com

Kilpailut

Uusimmat