Kuva: Shutterstock

Kuinka harrastaa vihreää seksiä? Lue vinkit ympäristöystävällisiin lemmenleikkeihin

27.04.2022 18:15 - Riia Frost

Tiesitkö, että seksissä voi myös vaalia vihreitä arvoja? Voice.fi listasi parhaimmat vinkit ekologiseen seksiin.

Ympäristöystävällisyys on entistä trendaavampi ilmiö, vaikka se ei ole vielä yltänyt yhtä vahvasti makuuhuoneen puolelle. Jotkut seksilelukauppojen myyjistä Suomessa kuitenkin uskovat, että tulevaisuudessa ihmiset haluavat säästää luontoa myös seksin avulla yhä enemmän ja enemmän. Osa myös uskoo, että niin sanotusti ”vihreä seksi” on todennäköisesti tulevaisuudessa nouseva trendi, mikä taas tuo markkinoille lisää ekologisia tuotteita.

Voice.fi listasi parhaimmat vinkit ekologiseen seksiin. Teot ovat pieniä, mutta niilläkin voi säästää luontoa merkittävästi. Toimittajan taustatutkimusta ovat auttaneet seksilelumyymälät, eli Huippukiva.fi, Hot Lips ja Kaalimato.com.

Ekologiset liukuvoiteet

Ympäristöystävällisten liukuvoiteiden tuoteselostuksessa käytetään usein termejä vegaani tai luonnollinen. Näillä usein tarkoitetaan liukuvoiteita, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia, hormoneja tai parabeeneja. Suurin osa näistä on myös vesipohjaisia, jotka on todettu ympäristöystävällisiksi.

Ekoliukuvoiteiden pakkauksissa on usein vihreä merkki, mistä tunnistaa helposti tuotteiden ekologisuuden. Joidenkin liukuvoiteiden pakkaukset on myös valmistettu biohajoavasta muovista, mistä luonto kiittää varmasti.

Ekologiset liukuvoiteet sopivat myös hyvin käytettäväksi kondomien kanssa, mutta asian voi varmistaa halutessaan liikkeen myyjältä tai verkkosivuston asiakaspalvelusta. Kyseinen tieto pitäisi kuitenkin lukea tuoteselostuksessa.

Luontoa säästääkseen kannattaa suosia vegaanisia ja luonnollisia liukuvoiteita. (kuva: Shutterstock)

Pidempi-ikäiset seksilelut

Jos haluaa ympäristöystävällisiä seksileluja, niin kannattaa suosia kestäviä välineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi lasista ja metallista tehdyt lelut, joiden kestävyysikä on huomattavasti pidempi kuin muovisilla. Lisäksi viimeksi mainitut yhden materiaalin tuotteet ovat helpommin kierrätettävissä, mikäli haluaa joku päivä luopua omasta seksilelustaan.

Joistakin Suomen liikkeistä on saatavilla myös biohajoavia vibraattoreita, jotka on valmistettu tärkkelyspohjaisesta biomuovista.

Jos kuitenkin haluaa tilata ulkomailta hieman eksoottisempia ja ekologisia seksileluja, niin saattaa löytää aurinkovoimalla toimivia vibraattoreita, joita on kuitenkin harvassa. Tietynlaisia leikkejä varten voi myös tilata Suomesta tai ulkomailta käsintehtyjä piiskoja, jotka on tehty kierrätetyistä materiaaleista.

Vaikka markkinoilla saisi olla hieman enemmän ekologisia seksivälineitä, ilahduttava asia ympäristölle on kuitenkin se, että nykyään paristoilla käytettäviä laitteita on erittäin harvassa. Kyseinen ilmiö saattaa tosin johtua akkuteknologian kehityksestä ja sen lisääntymisestä, mikä kuitenkin vähentää huomattavasti paristoista tulevaa jätettä.

Muun muassa lasiset ja metalliset seksilelut on helposti kierrätettävissä. (kuva: Shutterstock)

Maatuvat kondomit

Mikäli käytätte yhtenä ehkäisytapana kondomeja, niin kannattaa suosia sellaisia, jotka maatuvat. Näitä ovat esimerkiksi luonnollisesta lateksista valmistetut kondomit, jotka maatuvat, kun niitä ei säilytetä pakkauksissa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jotkut ihmiset saattavat olla allergisia lateksille. Mikäli satut itse olemaan allerginen kyseiselle seokselle, niin voit hyvin suosia myös vegaanisia luonnonkumista valmistettuja kondomeja.

Nämä aiemmin mainitut ominaisuudet löytyvät myös joistakin naisten kondomeista ja suuseksisuojista. 

Luonnollisesta lateksista valmistetut kondomit maatuvat, kun niitä ei säilytetä pakkauksissa. (kuva: Shutterstock)

Skipatkaa suihkussa rakastelu

BBC- ja Cosmopolitan-julkaisujen mukaan on erittäin järkevää välttää suihkussa rakastelua, mikäli haluaa toimia ympäristöystävällisesti. Vedenkulutuksen vähentäminen on todistetusti aina ympäristöystävällinen teko. Esimerkiksi lattialla tai pöydällä rakasteleminen on huomattavasti ekologisempaa kuin veden kuluttaminen kylpyhuonepuuhissa.

Seksin jälkeiseen kehon pesemiseen ei kannata kuitenkaan käyttää ympäristöä roskaavaa talouspaperia, vaan suihkua. Eli käydessänne seksin jälkeen peseytymässä, niin jakakaa yhteinen suihku - sillä säästetään vettä ja ympäristöä.

Intiimialueita putsatessa on hyvä jakaa suihku toisen henkilön kanssa. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Suosituimmat vibraattorit listattiin - mukana myös kaulakoru

Lue myös: Jäikö seksilelu jumiin? Asiantuntijat kertovat turvalliset keinot saada väline ulos

Lähteet: BBC, Sneakerspirits, Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat