Kuva: Shuttertock

Moni tyytyy arkiaamuisin pikaseksiin - 5 vinkkiä, jotka auttavat kiiren keskellä

06.08.2022 19:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Aamuseksin ei aina tarvitse olla "tylsää pikaseksiä".

Arkiaamuisin on usein vain kolme tavoitetta mielessä: aamutoimet nopeasti valmiiksi, kahvikuppi tyhjäksi ja ripeästi töihin. Joskus kuitenkin herätyskellon soidessa saattaa huomata olevansa äärimmäisen kiihottunut ja niin on myös vieressä makoileva kumppanikin. Tällöin pariskunta joutuu suuren dilemman eteen: menemmekö myöhässä töihin vai jätämmekö aamuseksin välistä?

Monen ratkaisuna tähän ongelmaan on yleensä "tylsä pikapano”, jossa tavoitteena on vain hoitaa seksihimot nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Kaikkia ei kuitenkaan houkuta pikapano, jolloin seksin harrastaminen usein siirretään iltaan, mikä rankan työpäivän jälkeen saatetaan jälleen siirtää kauas tulevaisuuteen. 

Aamuseksi vähentyykin useilla ihmisillä, vaikka lukuisat tutkijat ja asiantuntijat ovat vuosia suositelleet aamuisia seksisessioita. Aamulemmiskelyä esimerkiksi pidetään yhtenä parhaimmista keinoista lievittää stressiä, mikä takaa sen, että tyydytetty pariskunta lähtee töihin hyvillä mielin (jos itse seksi on hyvää). Lisäksi lukuisten tutkimusten mukaan aamuseksi myös parantaa huomattavasti immuunijärjestelmää ja korkeiden testosteronien ansiosta mies kestää seksin aikana huomattavasti pidempään.

Asiantuntijat listasivatkin Glamour-julkaisuun vinkkejä siihen, miten tehdä aamuseksistä paljon mielenkiintoisempaa. Näistä Voice.fi valitsi viisi parasta vinkkiä ja mukautti ne kiireisille lemmiskelijöille sopiviksi. 

Jos ette ehdi aktiin asti, on ratkaisuna esileikki

Seksiterapeutti Gloria Bramen mukaan aamuseksi ei saisi muutenkaan olla liian atleettista, joten ei suinkaan haittaa, mikäli päätätte tyydyttää toisenne esileikillä. Oraaliseksi on usein erittäin nopea tapa tyydyttää toisen tarpeet ja siksi täydellinen keino sammuttaa himot silloin, kun on vielä vähän unihiekkaa silmissä.

Seksilelut ovat kiireisen pariskunnan paras ystävä

Päätitte sitten siirtyä aktiin tai harrastaa vain esileikkejä, ovat seksilelunne silti erittäin hyödyllisiä, kun tavoitteena on nopeuttaa kliimaksin saantia. Esimerkiksi vibraattorin käyttäminen aktin aikana on yksi parhaimmista tavoista nopeuttaa orgasmin saantia. Antakaa siis seksilelujenne helpottaa puuhianne, koska se tekee myös kiireen keskellä seksistä hieman huolettomampaa. Lisäksi seksilelut ovat avuksi erityisesti niissä tilanteissa, kun miehen on vaikea saada penistään seisomaan.

Seksilelut saattavat auttaa huomattavasti orgasmin tuottamisessa nopeasti. (kuva: Shuttertock)

Rakastelkaa aamusuihkussa

Mikäli teillä on aamuisin minuuttiaikataulu ja haluatte käydä suihkussa ennen töihin lähtöä, pystyy aikaisempia vinkkejä hyödyntämään myös kylpyhuoneen puolella. Mikä sen parempaa kuin lähteä töihin rentoutuneella mielellä ja vielä suihkunraikkaana?

Suihkussa ehditte samaan aikaan peseytymään ja tuottamaan toisillenne tajunnanräjäyttävän tyydytyksen. Lisäksi psykologi ja seksiterapeutti Shannon Chavez korostaa, että suihkuseksi auttaa teitä paremmin heräämään päivään ja voi olla myös hyvinkin aistillinen tapa aloittaa aamu.

Tunne siis kumppanisi levittämä saippua ja vesi ihollasi ja olkaa luovia asentojen suhteen, mikäli suihkutila on erittäin pieni. Muistakaa kuitenkin liukkaassa suihkutilassa turvallisuus ennen kaikkea! Mikäli siirrytte aktin puolelle, seksipodcastin juontaja Emily Morse suosittelee käyttämään liukuvoidetta, koska vedellä saattaa olla vaginalle kuivattava vaikutus.  

Mikäli harrastaa aamuseksiä suihkussa, saattaa sillä voittaa paljon aikaa. (kuva: Shuttertock)

Helpot seksiasennot haltuun ennen aamupuuroa

Mikäli rakkaasi aamuinen pahanhajuinen hengitys häiritsee, on lusikka-asento silloin erittäin hyödyllinen sinulle. Tällöin ei tarvitse haistella rakkaan kumppanin aamuhengitystä ennen hampaiden pesua. Lisäksi Chavez suosittelee kyseistä asentoa aamuseksiin, koska sen tiedetään tutkitusti tuottavan oksitosiinia, eli hormoonia, joka tuottaa läheisyyden ja turvallisuuden tunnetta.

Mikäli olette jo heränneet tarpeeksi aamuun, voitte siirtyä lusikka-asennosta suosittuun cowgirl-asentoon. Tätä suositellaan erityisesti kiireisille aamuseksin harrastajille, koska kyseisen asennon tiedetään olevan yksi parhaimmista tavoista tuottaa naiselle orgasmi. Vaikka asento kuulostaakin liian atleettiselta aamuisiin puuhiin, voi siitä helposti tehdä keholle vähemmän rasittavan. Ratkaisu tähän on Morsen mukaan se, että sen sijaan, että henkilö pomppii ylös ja alas, kannattaa kokeilla keinuttaa lantiota edestakaisin.

Lusikka-asento pelastaa monet ihmiset kumppanin huonolta hengitykseltä. (kuva: Shuttertock)

Pienillä teoilla on väliä

Leikkikää pienillä kosketuksilla luodaksenne toisillenne lisätunnetta ja entistä voimakkaampaa kiihotusta. Suosi erityisesti erogeenisten alueiden koskemista, kuten esimerkiksi korvia, kaulaa tai muita alueita, jotka kiihottavat kumppaniasi. Asiantuntijoiden mukaan tämä auttaa teitä unohtamaan hetkeksi kiireen.

Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Pippa Murphy myös suosittelee, että mikäli teille jää aikaa vielä seksin jälkeenkin, voi hyvänmielen hormoneja tuottaa lisää ihan vain halimalla sängyssä ja suutelemalla. Tämä nimittäin poistaa aamuista stressiä entisestään ja lähentää teitä pariskuntana syvemmin.

Pieni koskettelu seksin aikana tai seksin jälkeen voi auttaa poistamaan aamuista stressiä ja lähentää teitä pariskuntana entisestään. (kuva: Shuttertock)

Lue myös: Houkutteleeko "vaginaeritehajuste" enemmän kosijoita? TikTok-trendiin mahdollinen vastaus vanhoista tutkimuksista

Lue myös: Kannattaako hellepäivinä lemmiskellä ajoneuvossa? Viidellä vinkillä autoseksistä voi nauttia kesälläkin

Lähteet: Glamour, Healthline

Kilpailut

Uusimmat