Kuva: Shutterstock

Tiedätkö, mitä tarkoittaa deittailutermi breadcrumbing? Katso, mistä tunnistat "murustelijan"

24.09.2022 15:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Breadcrumbing on termi, joka on tällä hetkellä melko pinnalla deittailumaailmassa.

Oletko tilanteessa, jossa deittailukumppanisi tarjoaa sinulle jatkuvasti niin sanottuja armopaloja, ja juuri sen verran huomiota, että pysyt hänen koukussaan? Onko deittailukumppanisi kuitenkin samalla etäinen, viileä ja muun muassa kommunikointi ja asioista sopiminen on vaikeaa? Jos vastaus näihin on kyllä, olet törmännyt todennäköisesti "breadcrumbingiin". Breadcrumbing tarkoittaa leivänmurustamista, jolla viitataan juurikin siihen ilmiöön, kun toinen antaa deittailukumppanilleen tietyissä asioissa huomion armopaloja, mutta toisissa asioissa taas vetäytyykin, eikä anna sinulle mitä oikeasti tarvitset ja haluat. Saatat itse haluta jotain vakavaa, ja kumppanisi antaa ymmärtää, että jokin pysyvämpikin voisi olla mahdollista, ilman kuitenkaan varsinaisia tekoja. Jos epäilet joutuneesi "murustelijan" kohteeksi, lue alta Insiderin kokoamat merkit murustelijasta. 

1. Sanat ja teot eivät kohtaa 

Deittailukumppanisi voi sanoa yhtä ja tehdä toista. Kumppanisi voi esimerkiksi puheillaan osoittaa olevansa hyvin kiinnostunut ja jopa rakastunut, mutta voi tekojensa puolesta taas ottaa kovastikin etäisyyttä. Usein teot puhuvat vähintääkin yhtä paljon kuin sanat, joten tähän kannattaa kiinnittää huomiota. 

2. Epäsäännöllinen kommunikointi 

Usein murustelijalla on kausia, jolloin hän vastaa viesteihisi ahkerasti ja kommunikointi on vaivatonta ja mukavaa. Sitten ilman selitystä saattaakin kommunikointi tyrehtyä, ja kumppani tuntuu kuin kadonneen - viesteihin menee kauan aikaa vastata ja keskustelu on niukkaa. Tällainen käytös on tyypillistä murustelussa. 

3. Flirttiä ilman konkretiaa 

Usein murustelussa flirttailu on runsasta ja näkemiselle saatetaan asettaa ihanaa jännitettä flirttailun avulla. Murustelija harvoin kuitenkaan sopii konkreettisia päivämääriä ja tavoitteita nähdä kasvokkain, vaan keskittyy mielummin etäältä flirttailuun ja kasvattaa toisen odotuksia. 

4. Lupauksista ei pidetä kiinni 

Mikäli päivämäärä näkemiselle saadaan sovittua, ei ole lainkaan tavatonta, että murustelija keksii tekosyyn joka lopulta estää näkemisen. Mikäli toinen on tosissaan kiinnostunut toisesta tai rakastumassa, näkee ihminen usein vaivaa sen eteen, että pystyy näkemään mielitiettyään. Murustelija taas ei pelkää pyörtää puheitaan ja pyörtää usein puheitaan ja lupauksiaan. 

5. Seksi on tärkeintä 

Usein seksi on murustelijalle tärkeintä, ja mikäli tapaaminen saadaan järjestettyä, on seksi usein sen pääpointtina. Kannattaa siis pitää silmällä, perustuvatko mahdolliset tapaamiset vain seksin harrastamiseen, ja onko se ainut asia mikä toisella on mielessä.

Murustelija harvoin haluaa mitään vakavaa. (kuva: Shutterstock)

6. Salamyhkäisyys 

Murustelija harvoin avaa elämäntarinaansa ja arimpia kipukohtiaan toiselle, vaan kertoo itsestään juuri sen verran, että saa pidettyä toisen kiinnostuneena. Syvällisiä keskusteluja ei siis välttämättä käydä, vaan murustelija pitää omat asiat tiukasti itsellään. 

7. Hän ei ole niin kiinnostunut kuin sinä 

Murustelija harvoin haluaa mitään vakavampaa tai parisuhdetta, joten saatat huomata, että annat itsestäsi hänelle paljon enemmän kuin mitä saat itse takaisin. Kun ei käytä toiseen tutustumiseen energiaa, pystyy harvoin muodostamaan kunnollista kontaktia toiseen. Kannattaa siis pitää silmällä, haluaako toinen tietää sinusta asioita, ja kyseleekö kumppanisi sinulta elämästäsi. 

8. Tunnet huonoa oloa itsestäsi tapaamisen jälkeen 

Vaikka murustelija tykkää flirttailla ja kehua, voit myös huomata, että hän puskee sinua alaspäin. Hän saattaa vertailla sinua ex-kumppaneihinsa tai kertoa asioita, jotka tekisivät sinusta mielenkiintoisemman. Potentiaalisen kumppanin ei kuitenkaan koskaan tulisi saada sinua tuntemaan huonommuutta, vaan päinvastoin. 

Lue myös: 5 merkkiä, joista tunnistat, onko kumppanisi rakastunut sinuun

Lue myös: 9 helppoa kikkaa, joiden avulla saat muut pitämään sinusta

Lue myös: Suomalaisnaiset avautuvat puolisoistaan - "Kuka ihme tekee niin?"

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat