Kuva: Shutterstock

Nina ja Petri: ”Äänikirja pelasti parisuhteemme erolta”

03.07.2023 10:15 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Äänikirja tarjoaa mukavaa ajanvietettä tylsiin hetkiin. Tämän lisäksi se voi auttaa käymään suihkussa tai pelastaa jopa parisuhteen.

Leppoisampi arki

Ennen välttelin monia kotitöitä, kuten astianpesukoneen tyhjentämistä, pyykin ripustamista ja ruuanlaittoa. Nämä tylsät arkiaskareet eivät tunnu enää niin puuduttavilta, kun laitan luurit päähän ja kuuntelen samalla hyvää äänikirjaa.

Kaisu

Lisää kipinää suhteeseen

Pelastimme parisuhteemme todennäköiseltä erolta kuuntelemalla puolisoni kanssa erään lomareissumme aikana parisuhdetta käsittelevän opuksen. Automatkoilla oli hyvää aikaa kuunnella ja sen jälkeen keskustella kirjan teemoista. Autosta oli myös vaikea kummankaan lähteä ”karkuun” ikäviä aiheita, kuten kotona usein tapahtui. Näiden keskustelujen ansiosta solmussa ollut puheyhteytemme lähti avautumaan ja saimme jälleen uutta kipinää suhteeseemme.

Nina ja Petri

Mielikuvitus lentoon

Kuuntelen äänikirjoja lenkkeillessäni. Syksyn sateisina ja pimeinä iltoina lenkkeihin saa lisäjännitystä dekkareiden maailmasta. Tuttu pimeä polku muuttuu nopeasti pelottavaksi pakomatkaksi kuvitellun sarjamurhaajan kynsistä.

Henri

Yleissivistystä yön pimeydessä

Lasta nukuttaessa aika voi äkkiä käydä pitkäksi, kun pitää istua tai maata hiljaa pimeässä joskus pitkiäkin aikoja. Kolmen lapsen isänä olen nukutuspuuhien aikana kuunnellut lukemattomia yleissivistäviä kirjoja, kuten elämäkertoja, jotka olisivat muuten jääneet lukematta tai kuuntelematta.

Saku

Parempi hygienia

Ilman äänikirjoja kävisin taatusti huomattavasti harvemmin suihkussa, koska se on niin tylsä, joskin pakollinen toimi elämässä. Äänikirjan kuuntelu hiuksia vaahdottaessa tai säärikarvoja sheivatessa tekee touhusta hieman mielekkäämpää.

Elina

Sujuvampia lähtöjä

Kuuntelemme lapsen kanssa yhdessä automatkoilla äänikirjoja, koska autoa ajaessa ei tietenkään voi lukea, ja lapselle taas tulee helposti huono olo autossa lukiessa. Meillä on sääntö, että autossa kuunneltavia kirjoja ei kuunnella muualla. Näin ollen matkat ja etenkin matkaan lähdöt sujuvat helpommin ja nopeammin, kun on jännittävä kirja odottamassa.

Katariina

Kilpailut

Uusimmat