Mitä? Sovintoseksiä verrataan huumeriippuvuuteen!

09.05.2012 10:45 - Eeva Rajala

Yhdysvaltalaispsykologi vertaa tuoreessa kirjoituksessaan sovintoseksiä huumeriippuvuuteen.

Psykologi Seth Meyers kertoo Psychology Today -lehdessä julkaistussa Sovintoseksi satuttaa: Miksi ja miten välttää sitä -kirjoituksessaan, että yleisimmin sovintoseksissä ei ole kyse terveestä tavasta olla intiimi toisen kanssa.

- Totuus on se, että suurin osa sovintoseksistä johtuu siitä, että ihminen on kokenut ja näyttänyt äärimmäisen negatiivisia tunteita kuumentuneessa riidassa ilman mitään aitoa sopimista jälkeenpäin, Meyers kertoo.

Kun pariskunta kokee äärimmäisen negatiivisia tunteita riidan aikana, nälkä positiivisia tunteita kohtaan kasvaa suureksi, ja tämän takia sovintoseksiin ryhdytään mieluusti ennemmin kuin myöhemmin.

- Rehellisesti sanottuna, tämä ei eroa kovinkaan paljon addiktista, joka tarvitsee heroiinipiikin, psykologi kirjoittaa.

Meyersin mukaan pariskunnat, jotka harrastavat usein sovintoseksiä, käyttävät seksiä jonkinlaisena laastarina kaikkien intiimiongelmia ratkaisemisessa. Tämä saa aikaan illuusion, että seksillä voisi ratkaista kaikki suhdeongelmat, mitä se ei kuitenkaan pysty tekemään. Tämä aiheuttaa vain suurempaa tyytymättömyyttä ja pettymystä. Meyers kehottaa, että vihaisen sovintoseksin sijaan pariskunnat odottaisivat hetken ja harrastaisivat seksiä vasta rauhoituttuaan.

- Jos löydät itsesi harrastamasta vihaista sovintoseksiä, lopeta homma ja selitä kumppanille, että haluat lopettaa ja yrittää myöhemmin uudelleen, Meyers kertoo.

Tosin kaikki eivät ole psykologin kanssa samalla linjalla. Seksuaaliterapeutti Jennifer Berman kertoi taannoin Health-lehdessä, että sovintoseksi on normaalia ja terveellistä, mutta se voi myös piristää pariskunnan seksielämää.

Monet saattavat olla eri mieltä Meyersin kanssa. Suurin osa varmasti mieltää sovintoseksin harrastamisen terveellisemmäksi taipumukseksi kuin huumeidenkäytön.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat