IL: Mies, näin pidät naisesi tyytyväisenä

18.08.2012 11:45 - Rea Tallgren

Tuoreessa Iltalehden Viikonvaiheessa psykologi ja parisuhdeterapeutti Selja-Anneli Mansnerus kertoo pahimmat sudenkuopat, joihin mies saattaa tahtomattaan kaataa parisuhteensa.

Naiset hakevat avioeroa useammin kuin miehet. On olemassa viisi asiaa, jotka jokaisen miehen kannattaa muistaa säilyttääkseen parisuhteensa tai avioliittonsa onnellisena.

1. Ymmärrä, että naisesi voi erota sinusta. Usein miehet tuudittautuvat ajatukseen, etteivät naiset lähde kävelemään, vaikka miehet käyttäytysivät kuinka urposti tahansa. Luulo on kuitenkin väärä, ja sikaileva mies saattaa hyvinkin jäädä yksin rannalle ruikuttamaan, mikäli ei kunnioita naistaan.

2. Muista, että pienikin lipsahdus voi pilata hyvän suhteen. Pettämisen ei tarvitse olla jatkuvaa, pitkäaikaista tai sisältää seksiä tuhokseen liiton. Pettäminen on aina henkisesti traumaattinen kokemus ja valtava järkytys, jonka anteeksiantaminen voi olla joskus mahdotonta.

3. Älä dokaa ja mokaa. Alkoholinkäyttöä tulee parisuhteessa ja perheellisenä tarkastella eri kantilta kuin poikamiesvuosina. Oma alkoholinkäyttö kun vaikuttaa nyt sinun itsesi lisäksi myös naisesi ja mahdollisten lapsiesi hyvinvointiin.

4. Muista pitää yllä liekkiä parisuhteessa. Miehet unohtavat usein pitkässä parisuhteessa koskettelun ja läheisyyden merkityksen. Pienet lahjat ja eleet saavat suuret mittasuhteet, kun parisuhdetta pidetään yllä.

5. Ota rooli perheen päänä. Älä missään nimessä luista vastuusta, mikäli olette hankkineet lapsia. Naiselle on tärkeää kokea, että hänen valitsemansa mies seisoo hänen rinnallaan kaikissa elämäntilanteissa.

Lähde: Iltalehden Viikonvaihde

Kilpailut

Uusimmat