Onko ystäväsi tunnevampyyri? Nämä seikat kertovat

27.08.2012 18:45 - Rea Tallgren

Psykologi Albert J. Bernstein on nimennyt energiaa syövät ystävät tunnevampyyreiksi. Heitä on neljä tyyppiä, jotka on helppo tunnistaa.

Albert J. Bernsteinin mukaan nämä ihmiset saattavat vaikuttaa todella teräviltä, karismaattisilta ja mukavilta, mutta kun he ovat saaneet sinusta ystävän, he muuttuvatkin pelkästään energiasyöpöiksi.

Nämä ovat psykologin mukaan neljä tunnevampyyrityyppiä.

1. Perfektionisti. Tällaiselle ystävälle ei ole olemassa helppoja päätöksiä. Hän pohtii kaiken perusteellisesti ja kun hän on tehnyt päätöksensä, hänen päätään on mahdotonta kiertää. Tällainen ystävä saa sinut usein tuntemaan olosi riittämättömäksi. Lisäksi tilanteet, joissa hän ei ole johdossa, saattavat saada hänet käyttäytymään epäasiallisesti. Hyvä puoli tällaisissa ystävissä on se, että he ovat luotettavia.

2. Paranoidi. Tällainen ystävä tulkitsee jokaisen sanasi väärin ja pakottaa sinut miettimään sanomisiasi aivan liian tarkkaan. Hän ottaa henkilökohtaisesti kaiken mahdollisen ja tulkitsee ja ylianalysoi myös muiden ihmisten sinulle sanomia asioita. Muista tällaisen ystävän kanssa aina, ettet anna neuroottisuuden tarttua.

3. Bailaaja. Tällainen ystävä haluaa aina lähteä yksille, ja kääntää koti-illat baari-illoiksi. Hän on hauskanpitäjä henkeen ja vereen ja on parhaimmillaan todella mukavaa seuraa. Ongelma on se, että tällainen ystävä on kanssasi vain hyvinä hetkinä. Hän ei myöskään mielellään ota vastuuta asioista. Ainainen bailaaminenkin on väsyttävää ja kuluttavaa ja ennen kaikkea kallista.

4. Minäminäminä. Tällainen tunnevampyyri saattaa olla hyvin karismaattinen ja vaikuttava henkilö. Hän on poikkeuksetta lahjakas ja aikaansaava, mutta auttamattoman itsekeskeinen. Mikäli keskustelu ei koske häntä tai hänen saavutuksiaan, ei häntä voisi se vähempää kiinnostaa. Minäminäminät kaipaavat jatkuvaa kehumista ja jumaloimista ja ovat ystävinä itsekeskeisiä ja väsyttäviä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat