Kuinka paljon naisen pukeutumisella on merkitystä miehelle? Miehet vastaavat!

05.11.2012 11:15 - Karoliina Kotala

Tuoreet ja ajankohtaiset kysymykset on kerätty suomalaisilta naisilta, ja ne koskettavat muun muassa parisuhdetta ja seksiä. Naisten esittämiin kysymyksiin vastaa kolme suomalaista miestä, eri elämäntilanteista.

Tällä kertaa miehet vastaavat lukijan kysymykseen siitä, kuinka suuri merkitys naisen asuvalinnoilla todellisuudessa on miehelle.

Lauri, 25 v, sinkku:

Ensinäkemällä paljon, myöhemmin ei niinkään. Ihminen on kuitenkin visuaalinen olento ja ulkonäkö on tärkeää. Sehän on vaan fakta, että baarissa kiinnität huomion naiseen, joka on tyylikkäästi pukeutunut etkä hänen siskoonsa, joka on boheemisti pukeutunut säkkiin. Myöhemmin on sitten sama mitä rakastamallasi naisella on päällä ja on vain mukava nähdä häntäkin "huonoissa" ja epätyylikkäissä vaatteissa. Ja sitten on vielä aika-ajoin siistimpää kun nainen oikein laittautuu teidän lähtiessä ulos ja muutkin pääsevät näkemään hänet ja hänen sisäisen kauneutensa jo kaukaa. "Toi on mun muija*" (*sanottuna henkselit paukkuen)


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Aika paljonkin. Pukeutumisella viestitään asenteita ja ajatuksia. Toivottavasti ei mene yleistykseksi, mutta usein esimerkiksi naisellisesti pukeutuva nainen on naisellisempi kuin miehinen pukeutuja. Naisen pitää myös tietää, mitä vartalossaan korostaa. Toisaalta, jos nainen on oikea, on ihan sama mitä sillä on päällään -kaikki kun näyttää upealta tuon jumalattaren niskassa (terveisiä vaimolle!)

Niin ja sitten vielä yksi huomio. Se pesuainemainosten ja 1980-luvun Hollywood-elokuvien luoma harhakäsitys, että miehestä olisi jotenkin seksikästä nähdä nainen omassa kauluspaidassaan aamulla on harhaa. Ei ole. Ei ole koskaan ollut. Eikä tule koskaan olemaankaan.


Santeri, 37 v, avioliitto:

Vähemmän kuin nainen luulee. Jos nainen on miehen silmissä kaunis, on hän sitä riippumatta siitä, mitä hänellä on päällään. Olen monen miespuolisen kaverini kanssa keskustellessa huomannut, että useimpien mielestä nainen on kauneimmillaan aamulla juuri heränneenä, vaikka naiset itse kauhistelevat tuolloin meikittömyyttään ja aamupörröistä tukkaansa. Naisen vaatteilla ja asulla on kuitenkin miehelle merkitystä välillisesti. Tämä johtuu siitä, että silloin, kun nainen itse on tyytyväinen asuunsa ja ulkonäköönsä, on hänellä hyvä fiilis ja hän on taatusti miellyttävää seuraa. Jos sen sijaan on käynyt niin, että naisella on bad-hair-day, eikä hän ole tyytyväinen asuunsa, heijastuu naisen nihkeä fiilis myös kanssakäymiseen miehen kanssa. Fiksu mies toki muistaisi aina kehua naisen asua tai jotain yksityiskohtaa ja siten parantaa hänen mielentilaansa. Harva meistä on kuitenkaan aina niin fiksu.


Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Edellisen Miehen puhetta -artikkelin löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat